Gimnastica

Revoltă în sportul românesc stîrnită de premierea "naționalei" de handbal: 8 nume mari alături de protestatarul Drăgulescu! Are dreptate gimnastul?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 decembrie 2015

Gimnastul Marian Drăgulescu, cîștigător a 29 de medalii în carieră, este nemulțumit de faptul că Guvernul României a mărit premiile pentru handbalistele României, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial, ignorînd reușitele de la alte sporturi.

La acest protest s-au alăturat și alți sportivi de top ai României.

Este vorba despre Andreea Chițu, Corina Căprioriu, Simona Pop, Simona Gherman, Loredana Dinu, Anamaria Brînză, Larisa Iordache și Tiberiu Dolniceanu.

Premiile fetelor de la handbal au crescut de la 7500 de euro la 11.000 pentru fiecare componentă a echipei. 

Drăgulescu a anunțat deja că va protesta cu medalia de gît, în fața Guvernului, cerîndu-le celor din miniștrilor să mărească premiile și celorlalți medaliați. 

"Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cît bronzul handbalistelor. Eu am cîştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la nici un Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă", a spus gimnastul conform Mediafax. 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.