Liga 1

Spaniolii anunță negocieri pentru transferul lui Ivan la Barcelona, însă ținta finală ar fi un alt club din Primera

Ivan a intrat în vederile marilor cluburi de pe continent după numai un an jucat în prima divizie din România

Articol de Cristian Marinescu  —  Wednesday 6th of January 2016 12:00

Costel Gâlcă, tehnicianul lui Espanyol, speră ca internaționalul de 19 ani să ajungă sub comanda lui, via Barcelona B, sub formă de împrumut. ”N-ar fi exclus un plan de coproprietate Barcelona - Espanyol”, spun surse GSP.

"FC Barcelona negociază transferul atacantului Andrei Ivan". Știrea furnizată de cotidianul catalan Sport ar putea prefața o mutare spectaculoasă a atacantului Craiovei, monitorizat și de alte nume mari din Europa. Ce se ascunde, de fapt, în spatele informației din presa iberică?

Sursele Gazetei indică faptul că se prepară, în realitate, o debarcare a internaționalului român la Espanyol, unde este dorit de Constantin Gâlcă. Mișcarea ar urma să fie următoarea: FC Barcelona l-ar cumpăra pe jucător spre a-l împrumuta apoi la concitadini!

"E posibilă o versiune de coproprietate ulterior, fiindcă Espanyol nu are bani acum să plătească la Craiova pentru a-l aduce pe Ivan", explică sursele.

N-a putut să-l aducă în Ghencea

La sfîrșitul anului trecut, atacantul și-a prelungit pe cinci sezoane contractul cu oltenii și i s-a fixat o clauză de reziliere-record, în valoare de 12 milioane de euro. Steaua ar fi oferit trei milioane de euro în această iarnă, susțin spaniolii, dar tranzacția nu e deocamdată luată în calcul de șefii Craiovei.

Gâlcă îl cunoaște foarte bine pe Ivan încă din perioada în care au lucrat împreună la echipa națională Under 17. Costelinho l-a recomandat și la Steaua în perioada cît a antrenat în Ghencea, însă prețul prohibitiv fixat de Știința a făcut imposibilă mutarea.

"Poate că ar trebui să mai stea un an la Craiova. Totuși, chiar dacă Barcelona l-ar lua pentru echipa a doua a clubului, ar fi un pas uriaș pentru Andrei"
Sorin Cîrțu

1 meci a disputat Ivan pentru prima reprezentativă: a debutat în finalul lui 2015, la amicalul disputat contra Italiei, 2-2 la Bologna

4 goluriîn 18 partide a marcat Ivan în sezonul de toamnă al primei divizii

3.000 €ar trebui să fie salariul lunar al lui Ivan la CSU Craiova în sezonul viitor, dacă va continua la formația din Bănie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.