Diverse

Gigi Becali a recunoscut că nu el a scris cărțile în închisoare: "Altul a scris, eu cîștig zile! Care e problema?"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 ianuarie 2016

Pentru a scăpa de mai multe zile de închisoare, Gigi Becali a publicat patru cărți, Parlamentul Europei şi Parlamentul României", "Becali şi politica", "Becali şi Steaua", "Muntele Athos - patria ortodoxiei", iar pentru fiecare carte a primit o reducere a pedepsei de 30 de zile.

Patronul Stelei a recunoscut recent că nu el este autorul acestor cărți și că a profitat de o "portiță" din lege. Becali a declarat că este coautorul cărților și că doar a copiat după ce a scris îndrumătorul său.

"Noi am speculat legea și ne-am creat un mic avantaj. Cred și eu că nimeni nu poate scrie 10 cărți de unul singur. Dacă legea permite să fii ajutat de îndrumător, de ce să nu profiți ca să scapi de pedeapsă mai repede? Eu pot să fac o carte cu un profesor universitar. El o scrie, iar eu, fără să scriu, sînt coautor. Astfel, legea îmi scade 30 de zile din pedeapsă.

Eu nu am darul scrisului. Îl chem pe coordonator la pușcărie și îi povestesc. El scrie și eu cîștig zile. Pînă schimbă Parlamentul legea, eu am cîștigat zile.

Îndrumătorul scrie cartea și tu o copiezi de mînă, după el, și dai manuscrisul tău. Care e problema dacă legea permite?

Trebuie să dai o declarație pe propria răspundere că nu plagiezi. Dacă e plagiat, hotărîrea nu se revocă, dar poți fi cercetat și condamant pentru declarație mincinoasă", a spus Becali la B1TV.

Becali a fost condamnat în mai 2013, în trei dosare penale, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, și a ieșit pe 3 aprilie 2015.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.