Campionate

Yaya Toure a luat foc după ce a pierdut titlul de cel mai bun fotbalist din Africa: ”O decizie indecentă şi patetică”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 ianuarie 2016

Supărat că a pierdut titlul de cel mai bun jucător african în 2015 în faţa lui Pierre-Emerick Aubameyang, Yaya Toure a reacţionat nervos şi a caracterizat decizia confederaţiilor africane de fotbal drept ”indecentă” şi ”patetică”.

Aubameyang a fost declarat cel mai bun jucător african al anului recent încheiat, cu 143 de puncte strînse în ancheta CAF. Pe locul doi s-a clasat Yaya Toure, cu 136 de puncte.

Africa și-a desemnat cel mai bun fotbalist din 2015 » Surpriză! Yaya Toure este doar pe 2

Imediat după anunţarea decizie, mijlocaşul a reacţionat nervos: ”Sînt foarte dezămăgit. E trist să vezi că Africa procedează în acest mod, probabil nu consideră că performanţele naţionalelor africane sînt importante”, făcînd referire la faptul că a cucerit Cupa Africii pe Naţiuni anul trecut cu Coasta de Fildeş.

”Cred că această decizie aduce ruşine Africii, deoarece a acţiona în acest mod e indecent. Dar ce putem face? Noi, africanii, demonstrăm că Africa nu e importantă în ochii noştri. Favorizăm mai mult performanţele individuale din străinătate decît cele de pe continentul nostru. Asta e patetic”, a mai spus Yaya Toure şi a încheiat supărat: ”De acum, Yaya va avea grijă de Yaya, iar Africa va avea grijă de ea însăşi”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.