Liga 1

După ce n-a reușit să-i ia pe Budescu, Alibec și De Amorim, Steaua a trecut pe listă un nume nou de la Astra

Enache este dorit şi în Grecia

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Saturday 9th of January 2016 12:00

Mijlocașul dreapta e în ultimele șase luni de contract cu clubul din Giurgiu. Steliștii îl vor pentru că poate acoperi și postul de fundaș lateral.

Steaua și-a stabilit o țintă mai accesibilă de la Astra, mai ușor de adus decît Budescu. Reghecampf îl vrea pe Gabriel Enache, un mijlocaș dreapta aflat în ultimele șase luni de contract.

Enache, pe care presa din Grecia l-a anunțat în tratative și cu AEK Atena, e un apropiat al familiei Reghecampf și vrea să profite de statutul contractual ca să schimbe clubul.

"Enache este un jucător foarte bun, de echipa naţională. Sînt mîndră că este în atenţia unui club mare din Grecia, ştiu de interesul celor de la AEK, dar nimeni nu a vorbit cu mine pînă acum. Enache joacă la un nivel ridicat, sînt fericită că este dorit de multe cluburi", a spus Anamaria Prodan în presa elenă.

La Steaua există deja un titular al poziției de mijlocaș dreapta, Adi Popa. În plus, acolo mai poate evolua și Alex Chipciu. Dar Enache poate constitui o soluție și ca fundaș dreapta. El a mai fost utilizat în defensivă și la Astra, mai ales în partidele în care formația lui Șumudică își propunea să atace agresiv.

În vîrstă de 25 de ani, Gabi a bifat trei apariții în echipa națională, toate în 2014: "oficialele" cu Grecia și cu Finlanda, ambele cîștigate în preliminariile Euro 2016, plus amicalul cu Danemarca. Din noiembrie 2014, de la testul cu scandinavii, Enache nu a mai apărut printre "tricolori".

Randamentul jucătorului a scăzut și la club. În 21 de partide pentru giurgiuveni în acest sezon, el a înscris un singur gol. Transferul la Steaua sau la AEK Atena ar constitui un restart pentru fotbalistul crescut și promovat la Dacia Mioveni.

Bun mereu contra Stelei

Enache nu a fost un marcator grozav la Astra, a punctat cel mai mult de patru ori într-un sezon, în 2013-2014. Dar a excelat cînd a întîlnit-o pe Steaua. A înscris 5 goluri contra roș-albaștrilor, în trei sezoane și jumătate petrecute la Astra. În total are 11 goluri în Liga 1, competiție în care a debutat în 2010.

Golurile lui Enache cu Steaua

Competiţia Data Meciul Nr. goluri
Liga 1 28 iulie 2012 Astra - Steaua 3-4 2
Liga 1 21 decembrie 2013 Astra - Steaua 1-1 1
Supercupă 11 iulie 2014 Steaua - Astra 1-1 1
Cupa Ligii 11 martie 2015 Astra - Steaua 2-0 1
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.