Tenis

L-a zdrobit! Novak Djokovici nu a avut milă de Nadal în finala de la Doha și a bifat un record în întîlnirile directe!

Novak Djokovici, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 ianuarie 2016

Sîrbul Novak Djokovici a cîștigat turneul de 250 de puncte de la Doha fără să piardă set, după ce a dispus în finală de spaniolul Rafael Nadal, scor 6-1, 6-2.

A fost o victorie nimicitoare administrată de numărul 1 mondial, care pune mîna pe primul său titlu în 2016. În primul set, care a durat 32 de minute, Djokovici a lovit mai multe mingi cîștigătoare, 16, decît a avut Nadal puncte cîștigate, 13.

Este cea de-a șasea victorie consecutivă pentru Djokovici, toate fiind repurtate fără set pierdut! Practic, spaniolul nu a mai cîștigat set în fața lui Djokovici de la finala de la Roland Garros din 2014!

Rezultatul este cu atît mai surprinzător cu cît Nadal părea într-o revenire de formă. În acest moment, Djokovici are palmares pozitiv în întîlnirile cu Nadal, sîrbul avînd 24 de victorii, față de doar 23 ale spaniolului. Este pentru prima oară în istoria disputelor dintre cei doi cînd Djokovici conduce la întîlnirile directe.

Cu 22 de victorii trecute în palmares, Djokovici este la egalitate cu celălalt număr mare din istoria contemporană a tenisului, Roger Federer.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.