Campionate

VIDEO+FOTO Premier League Power! Newcastle și Manchester United au oferit aseară una dintre cele mai memorabile partide din ultimii ani!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 ianuarie 2016

Ce se aștepta să fie în Premier League de Boxing Day s-a văzut aseară, pe St James Park. 

În fața a 50.000 de oameni, armatele Newcastle și Manchester United conduse de genialii Wijnaldum și Rooney s-au atacat încontinuu. După o luptă crîncenă, reveniri spectaculoase și goluri de excepție, verdictul de pe tabelă a fost 3-3!

Rooney a înscris din penalty (9) și a făcut și golul de 2-0 (38), după un contraatac, cu o pasă pentru Lingard prin care și-a zăpăcit complet adversarul direct, Coloccini. 

 "Coțofenele" au revenit în meci pînă să se încheie repriza, tot în urma unei faze antologice. Mitrovici a întors cu capul pentru Wijnaldum (foto), care țîșnise deja din marcaj și înțelesese perfect unde trebuie să ajungă (42).

La cum a jucat Newcastle în repriza secundă, Steve McClaren ar trebui să-și rupă carnetul pentru că a dus-o pe loc retrogradabil.

Iureșul gazdelor a împins "diavolii" minute bune în propria jumătate și pînă la urmă a adus egalarea. Smalling s-a crezut zmeul din basmul cu Greuceanu și l-a luat la trîntă pe Mitrovici în careu. Penalty! Sîrbul a tras plasat pentru al patrulea său gol din stagiune. Stadionul vuia.

Van Gaal mutase la 2-1 cu Depay. Șeptarul olandez a preluat în marginea careului, și-a făcut drum spre centru și a șutat în blocaj. Mingea a revenit pe dreptul lui Rooney, care a lovit-o ideal și a trimis-o imparabil în plasă pentru 3-2 (79). Gol perfect englezesc!

Dar nu se terminase. În ultimul minut, Dummett a șutat cu oftica fotbalistului care nu mai dăduse un gol de doi ani. Mingea, ușor deviată de Smalling, s-a dus unde nici De Gea n-avea cum să mai ajungă, 3-3! 

Cu punctul obținut în runda a 21-a, Newcastle e pe locul 18, primul retrogradabil, iar United pe 6, la 8 pași de liderul Arsenal. 

VIDEO/ AICI AI TOATE GOLURILE

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.