Tenis

Thanks, mate! Darren Cahill e ceea ce îi trebuie Simonei: 3 semne bune din încleștarea cu Pliskova de astăzi!

foto: tennis.com.au

Articol de Mitică Docan  —  Wednesday, 13 January 2016

E noul șerif în oraș. Numele lui e Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep.

Simona Halep a trecut cu greu de Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-5, iar momentele tensionate din finalul ambelor seturi au arătat de ce jucătoarea noastră are o colaborare specială cu australianul.

3 lucruri pe care le-am aflat din apariția lui Cahill pe banca sportivei din România:

  1. E vocea relaxată din staff. Comentatorii americani de la TV au rămas uimiți de abilitatea lui Cahill de a calma lucrurile și de a inspira siguranță. La 6-5, în setul secund, australianul a venit pe bancă după patru breakuri consecutive în meci, un vîrtej de lovituri ratate și foarte multă anxietate pe propriul serviciu pentru Halep. S-a așezat cu fața la ea, a ascultat-o, după care i-a comunicat cu o voce egală, liniștită, că trebuie să se relaxeze, să nu se lase antrenată în ritmul sacadat al adversarei și că "nu e ăsta cel mai important meci din cariera ta, dar intră și rezolvă". Rezultatul? Halep s-a întors pe teren, a pierdut două puncte rapid, cum a făcut în majoritatea gameurilor pe propriu serviciu, dar a răsturnat calculele, a revenit și a închis meciul fluturînd un pumn ridicat în aer. Game on;

  2. "Spune-mi cum te simți". Astea au fost primele cuvinte pe care Darren i le-a adresat Simonei cînd a fost chemat pe bancă. Nu s-a năpustit cu informații despre mingile plate ale Pliskovei sau alte detalii tehnice, ci a vrut să o asculte pe Simona. În ultimii ani, nu există un moment similar. De obicei, numărul 2 mondial chema antrenorul (în situațiile foarte rare în care se întîmpla) și îl asculta oarecum absentă. Acum a făcut efortul de a explica situația, cum gîndește meciul și punctele pe care le-a jucat. Halep s-a descărcat, Cahill a absorbit perspectiva elevei sale, după care a întors șuruburile acolo unde a simțit că e nevoie. Perfect;

  3. Un antrenor prezent. Nu, Darren Cahill nu o să stea suspendat în boxă, un absent superior care strînge pumnii la punctele fabuloase și dă din cap în momentele critice. Încrederea dintre cei doi s-a tradus prin disponibilitatea Simonei de a-l chema pe teren. La fel ca în meciul din turul trecut, contra Carolinei Garcia, jucătoarea noastră l-a chemat în momentele-cheie și a comunicat cît a putut de bine cu el. Pentru cineva criticat în repetate rînduri că își ignoră antrenorii și că preferă să țină distanța față de ei, Simona face o declarație curajoasă: În el am încredere, e important să vină pe bancă și să mă ghideze!

Simona Halep joacă în semifinale la Sydney cu Svetlana Kuznețova, mîine, de la ora 7:00, ora României. Cine este rusoaica, poți citi cu un click AICI.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.