Auto

Cădere abruptă pe bursă a acțiunilor Renault » Pierderi de 6 miliarde de euro pentru francezi! Ce investigație este in desfășurare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 ianuarie 2016

Acțiunile Renault au scăzut azi cu 20%, după ce mai mulți agenți antifraudă ai Ministerului Economiei au confiscat computere de la birourile companiei.

Confiscările au fost făcute în cadrul unei posibile investigații privind testele pentru emisiile automobilelor, anunță MediafaxDupă scăderea acțiunilor, la 72,98 de euro pe unitate, Renault a avut pierderi de 6 miliarde de euro. 

Această investigație este asemănătoare cu cea în care este implicată firma Volkswagen, suspectată că a modificat computerele de bord ale mașinilor, pentru a afișa valori mai mici ale emisilor.

Autoritățile franceze investighează dacă Volkswagen a fraudat testele privind normele de emisii și a declarat că va extinde investigația și la alți producători, printre care Renault și Peugeot.

În plus, autoritatea franceză pentru mediu a început testarea vehiculelor, pentru a vedea dacă sînt diferențe între testele de laborator și cele în condiții reale. Grupul Renault deține pachetul majoritar al fabricii Dacia, de la Mioveni, și neagă acuzațiile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.