Handbal

România nu va evolua în calificările pentru CM de handbal 2017 din cauza unui singur gol » Rămînem acasă!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 ianuarie 2016

România a bătut Austria la Baia Mare într-un meci din grupa a 2-a de calificare la Campionatul Mondial din 2017, scor 32 - 29 (15-15).

Diferența a fost însă prea mică pentru a întoarce rezultatul din tur, 27 - 24.

Cei mai buni marcatori au fost Valetin Ramba și Valentin Mocanu cu cîte 7 goluri.

România a înscris prima, dar austriecii au întors scorul în minutul 4. Ghionea ne-a adus din nou în avantaj în minutul 6. Echipa lui Omer s-a apărat agresiv în superioritate numerică. Am beneficiat chiar de 2 oameni în plus, însă nu am putut să profităm, Austria a revenit în avantaj și s-a distanțat la 3 goluri (min 17). Am reușit, încă o dată, să egalăm, prin Fenici în minutul 20. În poartă a intrat Dragoș Iancu. Tînărul portar al CSM-ului a reușit cîteva parade bune și am terminat prima repriză la egalitate.

Iancu a continuat seria paradelor și am reușit să ne luăm avansul de 4 puncte necesar calificării în minutul 10. Tricolorii conduceau la 6 goluri diferență în minutul 49 și barajul părea din ce în ce mai aproape. Iancu a avut a apărat foarte bine în partea a doua, scoțînd un 7 metri. În faza imediat următoare Mocanu a înscris pentru 31-25 (min 54).

Din păcate, nu am reușit să ne păstrăm avantajul pînă la final și am cîștigat doar la 3 goluri, diferență insuficientă ca să obținem primul loc în grupă, care ducea în calificările CM.

În prima parte a meciul a ieșit de pe teren accidentat Raul Santos, jucătorul lui Kiel, în min 25. Acesta avea 6 goluri din 6 aruncări în acel moment. Ramba a fost descalificat pentru 3 eliminări în partea a doua a meciului.

Ultimul meci din grupă îl jucăm în deplasare contra Italiei sîmbătă. În tur am cîștigat cu 35 – 22. Partida contează doar pentru statistică.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.