Altele

Locul 2, adversar mai greu! România va juca cu Grecia în optimi la europenele de polo

Alexandru Ghiban a înscris aseară ultimele două goluri ale României, cel egalizator şi cel al victoriei // Foto: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  Saturday 16th of January 2016 12:00

România a învins aseară, la Belgrad, Germania şi a terminat pe locul 2 în grupa C, după liderul Italia, dar va întîlni Grecia.

Ca să evite Grecia, "tricolorii" aveau nevoie să învingă Germania. Au făcut ceea ce depindea de ei, deşi tensiunea s-a păstrat în bazinul din Belgrad pînă la final.

Cu trei minute înainte de încheierea disputei, nemţii au trecut la conducerea jocului, 13-12, deşi pînă atunci au stat mereu în spatele românilor. Ghiban a restabilit însă egalitatea, pentru ca tot el să aducă victoria cu 18 secunde înainte de final!

România a fost condusă cu 1-0, a întors la 3-1, iar apoi nici o echipă nu s-a mai desprins la mai mult de un gol. Echipa pregătită de Dejan Stanojevici a fost însă de mai multe ori în avantaj, cu 4-3, 6-5, 7-6, 10-9, 11-10 şi 14-13 la final.

Pentru România au marcat Cosmin Radu 4 goluri, Mihnea Gheorghe 3, Alexandru Ghiban 2, Andrei Buşila 2, Andrei Popoviciu 1, Tiberiu Negrean 1 şi Mihnea Chioveanu 1.

În "optimi", România va întîlni Grecia, care tot ieri a pierdut în faţa Rusiei, 8-9, şi a încheiat pe locul al 3-lea în grupa D. Va fi meciul decisiv pentru calificarea la turneul preolimpic de la Trieste (3-10 aprilie).

Dacă vor ajunge între primele opt la Euro 2016, românii au şanse mari să ajungă şi la Mondialul din 2017, avînd un culoar accesibil.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.