Stranieri

EXCLUSIV Un fost jucător al lui Dinamo a ajuns antrenor în China și acuză: "În România n-aș fi putut s-o fac fără pile și fără bani!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 17 January 2016

Ajuns la 40 de ani, Florin Pîrvu, fost jucător la Dinamo și la Petrolul, se află în China, acolo unde antrenează la Academia de juniori a celor de la Henan Jianye.

Fostul mijlocaș a acordat un interviu în exclusivitate pentru ediția de azi a Gazetei Sporturilor și a vorbit despre motivul pentru care a ales China și acuză sistemul din România.

"În China, voi avea un salariu bun, cam cît are un antrenor de Liga 1, dar, sincer, nu m-am dus pentru bani, ci ca să intru într-un sistem. Vreau să-mi fac un nume în China, în străinătate, în România n-aș fi putut s-o fac fără pile și fără bani!

Nu puteam rata șansa de a merge în China, cred că este o cumpănă a carierei mele. Am posibilitatea să lucrez la Academie și apoi să urc la prima echipă. Aici pot să mă dedic fotbalului, nu să stau să mă documentez despre insolvență sau despre cum să-mi recapăt banii, în instanță, fiindcă un patron nu și-a respectat angajamentul. Nu este corect ca după ce muncești să fii tratat inuman, în cel mai bun caz să ți se arunce 10-20 la sută din salariu", a declarat Pîrvu pentru Gazeta Sporturilor.

Citeteșe interviul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau în varianta digitală și află episoade marcante a trăit Pîrvu în Liga a 3-a din România și cum le-a adus jucătorilor o oală de ciorbă, din cauza șefilor.

Alte subiecte exclusiv print de azi:

 » Portretul lui Viorel Cojocaru, profesorul care a girat 13 dintre cărțile scrise în pușcărie de oamenii din fotbal

» Reghe modifică sistemul pentru a-i face loc lui Bawab: unde vrea să-l joace

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.