Altele

Doar Ronnie putea face aşa ceva! O'Sullivan l-a demolat pe Hawkins în finală şi e noul campion de la Masters

foto: twitter BBC snooker

Articol de Iulian Pavel  —  duminică, 17 ianuarie 2016

Ronnie O'Sullivan a cîştigat Mastersul pentru a şasea oară în carieră după ce l-a învins categoric în finala de duminică pe compatriotul Barry Hawkins, scor 10-1.

Desfăşurarea scorului a fost halucinantă, mai ales că Hawkins a reuşit să obţină primul frame, la mare luptă. De acolo, "Racheta" nu i-a mai dat nici o şansă adversarului şi a cîştigat nu mai puţin de 10 jocuri consecutive. A închis prima sesiune la 7-1 cu un break de peste 100 de puncte şi încă 3 de peste 70 care i-au asigurat frame-urile de fiecare dată.

Nici sesiunea de seară nu a avut istoric, fiind extrem de scurtă. Break-urile de 66, respectiv 82 de puncte i-au asigurat lui Ronnie un neverosimil 10-1.

O'Sullivan şi-a trecut în palmares al 6-lea turneu Masters din carieră, fiind primul în acest top, la egalitate cu marele Stephen Hendry. De asemenea, victoria cu 10-1 înseamnă că englezul a egalat şi cea mai mare diferenţă dintr-o finală de Masters, cea din 1988, cînd Steve Davis l-a învins pe Hallett cu 9-0.

Acum, Ronnie încearcă să cîştige şi al 6-lea Campionat Mondial în luna mai şi să-l egaleze pe legendarul Steve Davis. Hendry conduce şi în acest clasament cu 7 trofee.

Declaraţia lui Davis din această seară spune totul despre ceea ce înseamnă O'Sullivan în snooker: "Nu a fost niciodată o situaţie cînd un om este mai mare decît un sport, dar Ronnie este foarte aproape".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.