Tenis

Cauzele dezastrului » 4 motive pentru care Halep a cedat în fața anonimei Zhang

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 19 ianuarie 2016

Simona Halep era a doua favorită a turneului de la Australian Open, dar a pierdut fără drept de apel, 4-6, 3-6, în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA.

De-a lungul meciului, Halep a avut o prestație slabă, iar jocul ei nu s-a ridicat la nivelul locului din clasamentul WTA. 

GSP.ro prezintă cele 4 mari erori care au costat-o pe Simona: 

PREA nervoasă

Încă din startul meciului, Simona a părut prea nervoasă pentru momentul jocului. Apoi tensiunea a escaladat, Halep fiind nemulțumită de prestația ei. Halep a fost vizibil afectată de jocul slab, iar momentele de nervozitate, în care își reproșa greșelile făcute, i-au blocat revenirea în meci. 

Halep a fost surprinsă de multe ori de camerele de filmat făcînd gesturi nervoase și lovindu-se cu palma peste picior, fiind deranjată de modul în care decurgea partida.

10
era cota lui Zhang să cîștige. Spre deosebire, Verdasco avea cota 8 să îl învingă pe Rafa Nadal

nu a avut forță

În multe momente ale partidei, Simona a lovit moale mingea și nu i-a pus nici o problemă chinezoaicei. Jocul lui Halep a fost unul lipsit de vlagă și de forță. 

Zhag a putut să își facă jocul și să atace de fiecare cînd a vrut, nefiind deranjată de replica slabă venită din partea româncei. 

În plus, nici deplasarea în teren, unul dintre punctele forte ale Simonei, nu a fost la cele mai înalte cote și a ajuns tîrziu la multe mingi, fapt ce a determinat-o să lovească prost în multe momente.

A lĂsat-o pe adversară să conducă jocul

Pe întrega durată a meciului, Halep nu și-a asumat riscuri, nu a făcut pasul înainte, ca să intre în teren și nu a încercat să lovească decisiv.

Spre deosebire de 2014, cînd era antrenată de Wim Fissette, și începutul lui 2015, jocul Simonei a devenit mai defensiv, ea preferînd să stea mai mult în spatele terenului. Atît în fața lui Zhang, cît și în alte meciuri, Halep nu a mai atacat decisiv, iar în meciul de azi i-a permis chinezoaicei să dicteze punctele.

Inconstantă

Jocul de azi al Simonei se poate caracteriza prin inconstanță. Halep a alternat momentele bune, cu prăbușiri inexplicabile și momente în care nu îi făcea față chinezoaicei.

Zhang a început bine meciul și a condus cu 4-0, dar Halep revenit și urma să servească pentru a face 5-5, dar a pierdut game-ul și Zhang și-a adjudecat setul.

În partea a doua a meciului, Halep a preluat rapid conducerea, făcînd break și conducînd cu 3-1. Simona nu și-a putut păstra avantajul, pierzînd cinci game-uri la rînd și meciul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.