Tenis

78 de minute de derută » Victoria chinezoaicei Shuai Zhang cu 6-4, 6-3 în fața Simonei Halep a șocat multă lume

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Wednesday 20th of January 2016 12:00

”Nu am avut o zi prea bună, iar ea a jucat foarte bine, fără frică”, a spus românca după partidă

Înfrîngerile Simonei au devenit șocante, rușinoase, incredibile de cînd ea a urcat în Top 10. Statutul de favorită face ca alunecările ei să fie abisale. Un pic de șoc probabil a simțit și Halep la începutul meciului. Atunci cînd Shuai Zhang, venită din calificări, locul 133 mondial și care nu cîștigase nici un meci la un turneu de Mare Șlem, juca atît de rapid încît s-a dus la 4-0. Un scor dur, dar nu foarte greu de remontat.

Zhang nu avea nimic de pierdut, iar tenisul ei era exact porția de fiere pe care românca nu o tolerează deloc bine. Genul de joc care o sufocă. Simona a reușit să revină și a făcut 4-1, apoi 5-4 și a servit pentru a egala la 5. Acest lucru nu s-a întîmplat pentru că Zhang a găsit iar inspirația și a închis primul set cu 6-4. Unul în care Simona a convertit doar două șanse de break din nouă, în timp ce chinezoaica 3 din 4.

În partea a doua, românca a reușit să conducă cu 3-1, dar chinezoaica a cîștigat apoi cinci game-uri consecutive pentru victoria carierei. "Nu am avut o zi prea bună, iar ea a jucat foarte bine, fără frică. E doar un meci, urmează altele, iar mîine e o nouă zi", a spus Simona. 2016 e abia la început.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.