Campionate

Insultat de Sarri, Mancini acuză după ce Inter a eliminat-o pe Napoli din Cupă: ”Un rasist nu poate antrena!”

+3 Foto
Mancini protestează după ce arbitrul dă 9 minute de prelungiri, corectate imediat în 5, iar Sarri pregătește atacul // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday 21st of January 2016 12:00

Făcut ”poponar și onanist”, antrenorul nerazzurro s-ar fi dus la vestiare după tehnicianul liderului să-l bată: ”Să-i fie rușine, degeaba se scuză! În Anglia nu mai călca pe stadion”.

Revanșa luată de Inter în "sferturile" Cupei Italiei (2-0) pentru K.O.-ul din campionat cu Napoli s-a sfîrșit pe San Paolo cu un conflict golănesc între antrenori. Maurizio Sarri și-a pierdut capul în prelungiri și l-a insultat pe Roberto Mancini, care l-a amenințat apoi cu o răfuială la vestiare!

"Te aștept la vestiare"

"L-am întrebat pe arbitrul de rezervă de ce a dat 5 minute suplimentare și Sarri mi-a zis că sînt poponar și onanist. E un rasist și trebuie să-i fie rușine, nu să se scuze! La 60 de ani nu te poți comporta așa. În Anglia nu mai călca niciodată pe terenul de antrenament", s-a aprins Mancio. Care i-a replicat "te aștept la vestiare!", potențiala agresiune fizică fiind împiedicată de jucători.

"Eu am prieteni homosexuali"

Sarri îl acuză că a făcut publică la microfon o altercație ce trebuia să rămînă în teren, încercînd să minimizeze injuriile: "Eu am și prieteni homosexuali și n-am nimic cu Mancini. Nu am vrut să fac nici un fel de discriminare. Și el m-a făcut ulterior «sulă bătrînă», cer să fie suspendat și el".

De la 2 meciuri la 4 luni!

Ieșirea în decor îl poate costa pe Sarri 4 luni pe tușă și o amendă între 15 și 30 de mii de euro dacă va fi încadrat la "comportament discriminatoriu echivalat ca ilicit disciplinar". Suspendare  ce se extinde la Serie A și Europa League! Gazzetta dello Sport susține însă că nu s-ar aplica Articolul 11, litera 1: "Nu-i discriminare, Mancini nu e gay. Va lua 2 meciuri și stă doar în Cupă".

Antecedent și la Empoli

Sarri a avut ieșiri homofobe și la Empoli. După jocul cu Varese, pe 25 martie 2014, a protestat la conferința de presă, tot după o eliminare, a lui Mario Rui. "Fotbalul a ajuns sport de onaniști. Trebuie să fie de contact, doar că în Italia se fluieră mult mai des ca-n Anglia, cu interpretări de homosexuali", a zis antrenorul, suspendat pentru că le-a arătat fanilor adverși degetul mijlociu.

14jocuri la rînd fără înfrîngere, dintre care 12 victorii, avea Napoli pe San Paolo pînă la eșecul de marți cu Inter

"Nu-mi amintesc să-i fi spus ceva grav, poate că l-am făcut creștin-democrat. Am exagerat, dar eram furios pentru eliminarea lui Mertens și pentru prelungirile puține"
Maurizio Sarri, antrenor Napoli

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.