Nationala

Reacții în lanț după ce Steaua a refuzat naționala » Două cluburi de top din Liga 1 pornesc revoluția: "Asta nu e «echipa națională preferențială a României!»"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 ianuarie 2016

Naţionala a plecat azi în cantonament în Turcia, unde va sta pînă pe şase februarie şi unde va juca trei partide amicale, contra celor de la Kutaisi, Zimbru Chişinău şi a naţionalei Turkmenistanului.

Cantonamentul "tricolorilor" coincide cu cel al echipelor din Liga 1 şi a iscat un scandal. Steaua, la insistenţele lui Reghecampf, nu îi va lasa pe stelişti la naţională

Şi Pandurii, echipă aflată pe locul cinci, se gîndeşte să îşi cheme jucătorii de la lot, dacă FRF nu sancţionează clubul Steaua.

"Pentru Pandurii este o onoare să aibă jucători convocaţi la echipa naţională. Considerăm că reprezentarea României la Campionatul European constituie o prioritate naţională. În condiţiile în care urmează un play-off foarte echilibrat, este fair-play ca toate echipele să respecte decizia Comitetului Executiv cu privire la acest cantonament.

Dacă una dintre formaţii nu o face, cerem o reacţie pe măsură a FRF. Dacă nu va urma o reacţie pe măsură, ne rezervăm dreptul de a ne chema jucătorii înapoi la club", a spus Narcis Răducan, preşedintele gorjenilor, potrivit site-ului oficial al echipei.

Săpunaru, Răduţ şi Ioan Hora sînt cei trei jucători chemaţi de Iordănescu de la Pandurii.

Iordănescu jr. îşi este de acord să îşi "saboteze" tatăl

Narcis Răducan a vorbit şi despre poziţia lui Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Pandurii, în scandalul iscat de cantonamentul naţionalei.

"Este o decizie a Comitetului Executiv şi cine nu o respectă mertiă o suspendare. Noi aşteptăm reacţia Federaţiei. Eu am vorbit Edi Iordănescu şi este de acord să chemăm jucătorii înapoi, dacă cei din conducerea clubului vor asta.

El se află într-o poziţie dificilă, pentru că este vorba de tatăl lui. Cu toate acestea, Edi este un profesionist şi se gîndeşte la club, nu la familie", a spus Răducan la televiziunea sportro.

ŞI DINAMO AMENINŢĂ

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, a vorbit pentru GSP.RO despre situaţia naţionalei şi spune că şi clubul alb-roşu ia în calcul chemarea jucătorilor.

"Pentru Dinamo au primat întotdeauna interesele echipei naționale, dar vrem să fie egalitate. Vrem ca pentru toate echipele din România să primeze interesele naționalei. Acum vedem că unele echipe nu mai trimit nici un jucător la națională și dacă Federația nu ia măsuri în acest caz, ne rezervăm dreptul să ne chemăm jucătorii.

Nu vrem ca echipa nationala să fie «echipa națională preferențială a României». Și noi am discutat cu selecționerul posibilitatea de a ne păstra unii jucători pentru amicalul de mîine, dar pentru Dinamo nu s-a facut nici un fel de concesie. Aşteptăm reacţia Federaţiei, altfel ne rezervam dreptul sa ne chemam jucatorii", a spus Dănciulescu pentru GSP.RO.

Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu şi Dorin Rotariu sînt cei trei dinamovişti chemaţi de Iordănescu la naţionala României.

Citeşte şi: Iordănescu ameninţă Steaua: "Trebuie o decizie dură împotriva clubului! Boicotează naţionala"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.