Investigatie

Primarul interimar al Capitalei anunță: "Confirm ancheta Gazetei: am găsit în dosarele primăriei Capitalei două autorizații emise de Primăria sector 2, cu același număr"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 ianuarie 2016

Cătălin Tolontan a publicat astăzi unul dintre cele mai importante episoade ale investigației privind acoperișul de pe Național Arena.

Sînt patru pagini de ziar, care dezvăluie punct cu punct și cu documente, un fals în acte la "Sectorul 2" și cum primarul Onţanu a semnat două aprobări de construire diferite pentru Stadionul Naţional, dar cu același număr de înregistrare, una antedatată! Totul poate fi citit AICI.

Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureștiului, a postat un mesaj pe facebook referitor la ancheta GSP, atașînd cele două autorizații publicate de Tolontan în exclusivitate:

"De două săptămâni încerc să găsim o soluție pentru a redeschide Arena Națională fotbalului și evenimentelor culturale.

În fiecare zi constat că ne îndepărtăm de obiectiv, adică de identificarea unei soluții pentru redeschiderea Arenei Naționale și descopăr nereguli, tot felul de documente care se bat cap în cap.

Am spus public faptul că la început, stadionul nu era prevăzut cu un acoperiș pe toata suprafața sa. Din această cauză am ajuns și în blocajul privind autorizarea de către ISU-eliberarea autorizației de securitate la incendiu.

Confirm ancheta domnului Tolontan: am găsit în dosarele primăriei Capitalei două autorizații emise de Primăria sector 2, cu același număr și aceeași dată, dar cu conținut diferit. Primăria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului. Noi nu putem emite autorizația de securitate la incendiu. Am luat legătura și cu IGSU și Ministerul Dezvoltării pentru a vedea cum se poate rezolva această situație. Agrementarea membranei din care este realizat acoperișul se face prin normativ-dacă este cazul-de către MDRAP. Acest lucru nu este de competența PMB.

Într-adevăr, dacă stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor în vigoare, azi nu ajungeam în această situație. Bucureștenii pot vedea acum ce a însemnat fosta administrație Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub preș ani de zile, cetățenii au fost păcăliți și foarte mulți bani au fost cheltuiți iresponsabil."

De două săptămâni încerc să găsim o soluție pentru a redeschide Arena Națională fotbalului și evenimentelor culturale....

Posted by Razvan Sava on 27 Ianuarie 2016
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.