Stranieri

Cum a fost sancționat Marius Mitu în urma procesului meciurilor trucate din Belgia

Mitu (foto, la Anderlecht), al cărui avocat a făcut apel, nu crede că riscă decît amenda: "Chinezul a declarat că noi, jucătorii, n-avem nici o vină"

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 29 ianuarie 2016

Jucătorul, 39 de ani, ar fi participat la mai multe blaturi în perioada 2004-2005, cînd era la Lierse. Transferat apoi la Anderlecht, el a fost dat afară în 2006, la izbucnirea scandalului.

Marius Mitu nu mai joacă fotbal din 2012. Dar trage ponoasele unor fapte din trecutul său belgian. Mai precis din 2004-2005, cînd ar fi participat la trucarea unor meciuri de campionat alături de coechipierii de la Lierse, înainte de a se transfera la Anderlecht.

Pentru respectivele blaturi, "finanțate" de afaceristul chinez Zheyun Ye, Mitu și colegii au fost trimiși în judecată. Acuzați de corupție, asociere în vederea comiterii de infracțiuni, spălare de bani și șantaj. Iar Tribunalul l-a condamnat recent la plata unei amenzi de 15.000 euro.

În 2006, aflînd de întreg scandalul, Anderlecht l-a dat afară. Fostul jucător al Stelei (1994-1996) n-a acceptat însă decizia și a intentat o acțiune în instanță, cerînd 1 milion euro daune. Clubul, la rîndu-i, solicită 25.000 euro daune morale.

"La audieri am fost în sală 20-25 de jucători. Unii confirmau datele procurorilor, alții nu. Ne-au băgat pe toți în aceeași oală și asta nu m-a ajutat"
Marius Mitu, pentru Mediafax

"Eu le-am declarat judecătorilor că nu-mi amintesc nimic. Sînt aproape 10 ani de atunci. Dar avocatul lui Anderlecht le-a zis că mint"
Marius Mitu, pentru Mediafax

"Avem dovezi că Mitu a participat la cel puțin 6 blaturi. El n-a returnat banii chinezului, cum au făcut unii colegi, susținînd că i-a trimis acasă"
Daniel Spreutels, avocat Anderlecht, în 2006 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.