Baschet

VIDEO Fanii baschetului nu respectă decizia MTS » Imnul României a fost cîntat la un meci de campionat. Lipă, contestată printr-un mesaj dur

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 29 ianuarie 2016

Publicul prezent miercuri la meciul de baschet dintre CSM Tîrgoviște și U Cluj (64-55) a refuzat să se supună noii prevederi MTS, care spunea că la meciurile din campionatul național intonarea imnului este interzisă.

Înainte de startul partidei, imnul României a fost intonat de o fanfară. În plus, publicul din sală s-a ridicat în picioare și a cîntat imnul, potrivit Agerpres.

 

În plus, fanii prezenți la meci au afișat un banner la adresa Elisabetei Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

 

FOTO: Agerpres

"Imnul național se aude în toată țara/ Deși e interzis de Lipă trădătoarea" mesajul publicului prezent la meciul CSM Tîrgoviște - U Cluj

În urmă cu două săptămîni, Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărîrea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”. 

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu priejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”
Hotărîrea Guvernului nr. 1157

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.