Handbal

Kindergarten » Germania, cea mai tînără echipă de la Euro, a spulberat Spania în finală

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 1st of February 2016 12:00

Echipa cu media de vîrstă cea mai scăzută de la Europene a cîștigat al doilea titlu continental după ce a măcelărit în finală o echipă a Spaniei care nu ajunge nici acum la aur

Dagur Sigurdsson, antrenorul islandez al naționalei Germaniei, este cheia succesului "panzerelor" la Europeanul din Polonia. Tehnicianul de 42 de ani a reușit să facă, într-un timp foarte scurt, o echipă senzațională din niște jucători care, în marea lor majoritate, sînt rezerve la echipele de club din Bundesliga! Asta pentru că nemții nu mai au loc să joace la formațiile de top din prima ligă din cauza vedetelor din Spania, Danemarca, Suedia și din întreaga Europă.

Recordul negativ al Spaniei

Aseară, în Tauron Arena din Cracovia, 15.000 de spectatori au asistat la un adevărat măcel al nemților. Spania nu a putut trece de zidul din apărarea Germaniei. Jocul cu pivotul al ibericilor, unul letal pentru celelalte echipe pînă acum, a fost complet anihilat.

Aguinagalde și Baena au scos multe eliminări, dar golurile au căzut greu. Doar 6 în prima repriză, cele mai puține reușite marcate de Spania într-o repriză în ultimii 15 ani!

Incredibilul Wolff

În partea a doua, ibericii au încercat să întoarcă acel incredibil 6-10 de pe tabelă, dar s-au lovit de fiecare dată de un portar aflat într-o zi senzațională. Andreas Wolff avea un procentaj de peste 50 la sută în ultimele minute și și-a stricat media doar după ce colegii din fața sa se gîndeau deja la sărbătoarea de la final după ce Germania s-a desprins la 9 lungimi diferență!

Pe bancă, Manolo Cadenas, omul care adusese Spaniei bronzul la Euro 2014, a trăit acum cea mai mare dezamăgire. A fost făcut mat de omologul său și a trebuit să privească neputincios la triumful total al nemților.

A patra finală la Euro jucată de Spania și a patra înfrîngere, după 1996, 1998 și 2006.

Germania 24

Hafner 7, Dahmke 4, Reichmann 3, Fath 3, Pekeller 2, Sellin 1, Strobel 1, Schmidt 1, Kuhn 1, Kohlbacher 1. Antrenor: Dagur Sigurdsson

Spania 17

Entrerrios 5, Tomas 4, Dujshebaev 3, Garcia 2, Ugalde 1, Canellas 1, Rivera 1. Antrenor: Manolo Cadenas

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.