Stranieri

Fostul antrenor al lui Andone povestește cum a marcat românul un hattrick pentru o porție de cartofi: "Nu vă spun ce a fost în bucătărie după aceea"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 februarie 2016

Florin Andone este cel mai iubit jucător al divizionarei secunde Cordoba, la 22 de ani. Atacantul român a reușit 11 goluri pentru echipa sa în acest sezon și e foarte aproape să promoveze în La Liga.

Despre cum e Florin Andone în afara terenului și nu numai a vorbit David Serrano, primul antrenor pe care l-a avut românul la Castellon, în urmă cu 6 ani.

"În afara terenului e un băiat care te atrage prin simplitatea și modestia de care dă dovadă. Cînd e pe teren, să nu te gîndești tu, ca fundaș, că vei întîlni în Florin un tip amabil, pentru că te va distruge. Florin e un muncitor și un luptător neobosit, un băiat care a trebuit să se maturizeze prematur", a spus David Serrano pentru site-ul Castellon Base.

Spaniolul a povestit și o întîmplare amuzantă de pe vremea cînd Andone evolua la juniorii lui Castellon și era cazat la cămin.

"Florin arăta o maturitate neobișnuită. Într-un weekend, după un antrenament foarte solicitant, Florin m-a întrebat:

- Așa-i că nu ai mîncat niciodată un bocadillo (n.r. sendviș tradițional spaniol) cu cartofi prăjiți?
- Cu cartofi prăjiți? Florin, nu am mîncat niciodată, dar tu cu atît mai puțin vei mînca, pentru că mîine avem meci.
- David, mi-e poftă de cartofi prăjiți, îi pregătesc eu, stai liniștit. Iar mîine îți promit că voi marca un hattrick!

Nu vă mai spun ce a rămas în bucătărie după aceea, dar vă pot povesti cum s-a terminat meciul de a doua zi, cu Hercules Alicante. Florin a marcat un hattrick", a adăugat antrenorul spaniol.

Antrenorul a vorbit și despre cum l-a cunoscut pe Florin Andone la juniorii lui Castellon în 2010: "M-a sunat într-o primăvară Ramon Giner și mi-a zis să vin să-l văd pe Florin, un atacant român care juca la Vinaros. Prima dată l-am văzut la Almazora, cînd a jucat doar 15 minute. Chiar dacă avea doar 16 ani, a demonstrat că are un caracter de învingător.

La sfîrșitul acelui sezon mai multe echipe s-au interesat de el și imediat a dat probe la Villarreal. După cîteva probe de joc a rămas pînă la urmă la Castellon, în Divizia de Onoare, fiind cea mai bună alegere pentru el".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.