Liga 1

SF în alb și roșu » Dinamoviștii visează din nou frumos: vor avea un stadion ca-n povești

Proiectul arată bine, se așteaptă investițiile statului pentru a se ridica arena

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday 10th of February 2016 12:00

Noul stadion, de 30.000 de locuri, ce se va construi pentru Euro 2020, aduce cu Allianz Arena din Munchen la o scală mai mică.

Macheta există, suporterii pot visa! GSP.RO v-a oferit ieri dimineață primele poze cu proiectul noii arene a "cîinilor", ce-ar urma să aibă aproximativ 28.000 de locuri și va fi prinsă în programul pentru Euro 2020. S-a depus deja, de la finele anului trecut, documentația necesară la Compania Națională de Investiții.

Teoretic, stadionul ar trebui să fie gata pînă la turneul final al Campionatului European de peste 4 ani. Practic, lucrările pentru ridicarea lui nu vor demara pînă în vară, Dinamo și FC Voluntari vor juca în continua în Ștefan cel Mare.

Urmează să se aloce, legal, fondurile pentru construcție, e nevoie de licitații pentru companiile care vor face treaba, în cel mai bun caz de-abia din toamna 2016 ar putea începe munca.

Îți ia ochii

Cîteva detalii ale noului vis dinamovist, mai ales că macheta ar fi a cincea după 2000, în care au existat mai multe proiecte de modernizare sau de ridicare a unui nou stadion:

  • Structura se va ridica de la nivelul străzii.
  • Accesul spectatorilor se va face din șoseaua Ștefan cel Mare și din Barbu Văcărescu, prin intermediul unor pasaje aflate la nivelul străzii.
  • Vor fi 1.000 de locuri de parcare pe trei niveluri.
  • Hotel de 40 de locuri pentru sportivi.
  • Pista de atletism actuală va fi mutată pe terenul "Piți Varga".
  • O zonă media de 450 de locuri.
  • 20 de loje, 2.000 de locuri pentru zona VIP.

1952a fost anul inaugurării stadionului Dinamo. Din 2003, în aprilie, s-a inaugurat și nocturna arenei de 15.000 de locuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.