Campionate

Propunerea incredibilă a unui antrenor renumit: ”Echipele să nu mai primească nici un punct pentru 0-0”

Felix Magath nu a mai antrenat nici o echipă de aproape doi ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 15 februarie 2016

Felix Magath, fost antrenor la Bayern Munchen și Wolfsburg, s-a săturat de meciurile care se încheie fără goluri și a venit cu o propunere inedită pentru a face fotbalul mai spectaculos: ”la 0-0 nici o echipă să nu primească vreun punct”.

Într-un comentariu scris pentru ziarul bavarez Tz, Magath a lansat propria provocare: ”Să abolim rezultatele de 0-0”. Reacția lui vine după ce în acest sezon din Bundesliga s-au înregistrat deja 16 remize albe, rezultate atipice pentru un campionat care s-a consacrat datorită numărului mare de goluri marcate pe meci.

”Cred că ar face bine fotbalului ca la meciurile care se termină 0-0 să nu mai fie acordate puncte. În acest fel, echipele vor fi nevoite să atace și nu se vor mai putea închide în propiul careu cu o tactică mult prea defensivă. Fotbalul va deveni mai spectaculos”, a scris Magath.

Tehnicianul german are în palmares trei titluri în Bundesliga, două cu Bayern și unul cu Wolfsburg. Nu a mai antrenat, însă, nici o echipă din 2014, ultima sa experiență fiind la Fulham.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.