EURO 2016

Euro antitero » România va fi păzită de trupele speciale franceze pe durata turneului european

Trupele speciale urmăresc fiecare mișcare lângă mașinile delegațiilor oficiale

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday 18th of February 2016 12:00

România și celelalte 23 de ”naționale” de la turneul final vor fi păzite de trupele speciale franceze.

Pe 13 noiembrie, Parisul a fost asediat de teroriști. Doi kamikaze au vrut să pătrundă pe Stade de France la amicalul cu Germania, plănuind să-și detoneze "armurile" de explozibil în tribune, însă au fost blocați la intrare, iar deflagrațiile n-au făcut alte victime.

89 au căzut la Bataclan

În centrul orașului, partizanii Statului Islamic n-au mai putut fi opriți. Exploziile și gloanțele au fost devastatoare. Numai la sala de concerte Bataclan au murit 89 de oameni!

Atunci, s-a pus întrebarea dacă Euro 2016 se va muta în altă țară. Idee abandonată rapid. Turneul final rămâne în Hexagon. Dar autoritățile franceze vor lua măsuri înzecite de securitate!

Protejați non-stop de 3 "straturi"

Potrivit As, jucătorii celor 24 de "naționale" vor fi păziți ca niște șefi de stat între 10 iunie și 10 iulie. Delegațiile vor avea trei staturi protectoare: poliție, jandarmerie și, nivelul maxim, trupele speciale antitero!

Toți acești membri ai unui serviciu de securitate uriaș vor proteja non-stop delegațiile de la Euro. La hoteluri, la terenurile de antrenamente, la stadioane. Și mai ales pe traseu, pentru a împiedica orice tentativă de atentat sinucigaș.

113 zileau mai rămas până la primul meci de la Euro: Franța - România, pe 10 iunie (St. Denis, ora 22:00)

130 de oameniau murit pe 13 noiembrie la Paris, în timpul atentatelor puse la cale de Statul Islamic

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.