Tenis

Cădere liberă pentru Simona Halep » 3 motive esențiale care au dus la înfrângerea categorică în fața Anei Ivanovici

FOTO: Gulliver/Getty

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 18 februarie 2016

Simona Halep are un început slab de 2016, fiind eliminată ieri de Ana Ivanovici, în turul II al turneului de la Dubai, după ce la Australian Open a pierdut în primul tur.

Simona Halep nu a avut o prestație la un nivel ridicat, iar sârboaica a profitat de slăbiciunile pe care românca le-a arătat și nu a iertat-o, câștigând meciul, scor 7-6, 6-2.

GSP.RO îți prezintă 3 motive pentru care Halep, principala favorită a turneului de la Dubai, a pierdut meciul cu Ivanovici.

Lipsa antrenorului

La turneul de la Dubai,  Halep a mers fără antrenorul ei, Darren Cahill. Acesta nu s-a aflat lângă Simona, fiind prins cu contractul de comentator pe care îl are la o televiziune din SUA.

Astfel, Simona nu a putut profita de experiența și sfaturile lui Cahill, care puteau schimba istoricul meciului. Halep nu a putut să îi ceară ajutorul antrenorului australian, fiind pe cont propriu.

Importanța lui Cahill s-a văzut la Fed Cup. După înfrângerea din primul meci, cu Pliskova, Halep a vorbit cu Cahill, iar sfaturile acestuia s-au văzut în meciul următor, cu Kvitova, pe care l-a câștigat.

În schimb, Ivanovici l-a avut pe antrenorul ei lângă ea, l-a chemat, iar după discuția cu el, sârboaica și-a îmbunătățit vizibil jocul.

Halep și Cahill nu vor lucra împreună nici la turneul de la Doha, de săptămâna viitoare, cei doi urmând a se reuni la Indian Wells.

Neîncredere și pshic slab

Meciul cu Ivanovici, locul 20 WTA, s-a desfășurat și pe plan mental, acolo unde sârboaica a fost mai puternică. La 5-4, Simona a servit pentru a câștiga setul, dar a ratat șansa. 

Simona nu a putut trece peste acest moment și i-a permis adversarei să revină și să treacă la conducerea meciului. Halep a rămas marcată de ratarea acestui punct și nu a mai revenit în meci.

" Am avut minge de set, dar nu am putut să o fructific. Acolo mi-am pierdut încrederea și totul s-a terminat" Simona Halep

Mereu în defensivă

De mai multe ori, Halep nu a încercat să o atace pe Ivanovici și să pună presiune pe ea, pentru a câștiga punctul. Simona nu a făcut pasul înainte, ca să intre în teren și nu a încercat să lovească decisiv.

Spre deosebire de 2014, când era antrenată de Wim Fissette, și începutul lui 2015, jocul Simonei a devenit mai defensiv, ea preferând să stea mai mult în spatele terenului.

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, spunea că Darren Cahill încearcă să o facă pe eleva sa să vină mai mult la fileu și să atace, dar mai are de muncă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.