Campionate

10.000 de oameni la înmormântarea lui Trifon Ivanov » "Tunyo, tu ai fost căpitanul nostru!". Gestul emoționant al lui Stoicikov

Stoicikov își plânge prietenul la Veliko Târnovo

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday 19th of February 2016 12:00

Hristo Stoicikov a strecurat banderola "naționalei" Bulgariei în costumul lui Trifon Ivanov la înmormântarea de miercuri.

Inima "lupului" n-a mai bătut. Un stop cardiac l-a ucis pe Trifon Ivanov sâmbătă. Liderul apărării "naționalei" care juca în 1994 semifinalele Mondialului american își lua adio de la generația de aur a Bulgariei la jumătatea vieții. Avea doar 50 de ani.

Miercuri, toți coechipierii i-au fost alături. Hristo Stoicikov a venit de la Miami, Krasimir Balâkov din Germania, Mihailov, președintele federației, Lecikov, Sirakov. N-a lipsit nici selecționerul de atunci, Dimităr Penev, în vîrstă de 70 de ani.

Lecikov n-a uitat: "El ne-a unit echipa. Și tot el ne unește acum cu moartea lui". Pentru vecini, Tunyo era liderul, sudând personalitățile puternice din lot.

Însemna mai mult decât Mihailov, avea o influență mai mare printre colegi, chiar dacă pe hârtie portarul conducea. Dar Mihailov s-a retras, iar banderola a rămas pentru CM '98 la Trifon, adevăratul căpitan.

Miercuri, când a îmbrățișat corpul lui Ivanov, Stoicikov a scos ceva de la piept, strecurându-l în costumul prietenului său. Ce era? Hristo n-a vrut să dezvăluie, dar jurnaliștii bulgari au aflat în cele din urmă. Era banderola "naționalei". Cel mai bun jucător îi împlinise ultima dorință căpitanului.

10.000de oameni și-au luat adio de la Trifon Ivanov miercuri, la Sala Sporturilor din Veliko Târnovo

77 de meciuria jucat Ivanov în 10 ani la "naționala" Bulgariei, pentru care a marcat 6 goluri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.