Liga 1

ACS Poli, în PERICOL » Curtea de Conturi și-a menținut decizia inițială cu privire la finanțarea de la autoritățile locale » Primarul amenință

Articol de Cornel Biholari  —  vineri, 19 februarie 2016

Clubul timișorean a primit ieri o veste extrem de proastă de la Curtea de Conturi a României. ACS Poli rămâne în continuare fără cea mai importantă sursă de venit, banii de la autoritățile publice locale.

Curtea de Conturi a considerat că forma de susținere a echipei de fotbal e ilegală, deoarece clubul nu e unul de drept public. Primăria Municipiului Timișoara a contestat pe 25 august 2015 decizia. De atunci, lună după lună s-a tot așteptat un răspuns.

Nu numai clubul de fotbal a fost afectat, ci și cele de rugby (Saracens RCM), handbal (CH Poli) și baschet (BC Timișoara). Pentru celelalte grupări sportive s-a găsit însă o soluție alternativă de finanțarea, un nou club sportiv municipal (SCM). În total s-a estimat un prejudiciu de 35.250.000 lei.

Pentru ACS Poli vestea e un adevărat șoc, bănățenii amenințând în dese rânduri că există posibilitatea ca echipa să dispară în lipsa banilor de la autorități. Numai pentru anul calendaristic 2015 erau alocați inițial 7,8 milioane lei de la primărie. Echipa era susținută și de CJ Timiș, a cărei finanțare e de asemenea blocată, suma alocată de această instituție era sensibil mai mică (900 de mii lei).

În ultima perioadă echipa a supraviețuit grație drepturilor TV, dar datoriile către jucători au început să se adune. Drept dovadă litigiile cu jucătorii Alexandru Popovici și Alexandru Lazăr.

Ieri seară, într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Nicolae Robu a anunțat posibila îndreptare către ”instituțiile judiciare”.

”De altfel, asocierile considerate ilegale de Curtea de Conturi –organ al puterii executive!- au, dintru începuturile existenței lor, girul de legalitate al acestor instituții, dar, în România, iată că este posibil ca ceea ce o instituție a puterii judecătorești consideră legal să fie considerat ilegal de către o instituție a puterii executive! Halal separație a puterilor în stat, halal stat de drept!”, se arată în mesajul lui Robu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.