Liga 1

De necrezut! BBC a realizat un reportaj terifiant despre "fotbaliştii sclavi" din România: "În fiecare noapte plâng"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 februarie 2016

Fotbalul românesc a devenit subiect de reportaj pentru cei de la BBC, însă nu performanțele sau lucrurile pozitive au dus la acest lucru, ci exemplul negativ pe care sportul rege din țara noastră l-a dat în ultima perioadă.

Primul intervievat de BBC a fost Florin Anițoiu, fostul fotbalist de la Metalul Reșița care acum e liber de contract. El și colegii săi au refuzat să joace meciul cu Olimpia Satu Mare din cauza restanțelor salariale și au intrat pe teren cu un banner șocant: "Fotbaliști 2015 = sclavi".

"În fiecare noapte plâng și dimineața mă antrenez pe cont propriu. Nu văd cum această situația s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Nu pot continua in ritmul acesta. Am datorii de plătit și până la urmă o să fiu nevoit să-mi găsesc un alt loc de muncă, să fac altceva. Vrem să atragem atenția, să transmitem că nu se poate continua așa", a spus Anițoiu pentru BBC.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost și el intervievat: "Sunt foarte îngrijorat că Federația nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemulțumit că avem cluburi în insolvnță, dar această situația s-a creat înaintea venirii mele. N-a existat nicio strategie pentru fotbal, dar alături de colegii mei am elaborat o strategie clară pentru a ajuta cluburile. Știm care sunt pașii corecți".

BBC a stat de vorbă și cu Geraldo Alves, jucătorul Astrei: "Am fost la Petrolul timp de doi ani și totul părea foarte bine până când președintele nostru a fost reținut. El a băgat clubul în insolvență pentru a scăpa de datorii. Nu sunt doar jucătorii afectați, ci și cei din jur: medici, maseuri, îngrijitori. Ei nu erau plătiți de șapte, opt luni, nu aveau ce mânca, nu știu cum puteau supraviețui. Aici e mai mult decât fotbal, e vorba de a fi om".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.