Handbal

Punct de aur » CSM București a terminat la egalitate cu francezii de la Chambery, scor 25-25

Iulian Stamate a marcat de trei ori împotriva francezilor // Foto: Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday 21st of February 2016 12:00

CSM București a terminat la egalitate, 25-25, cu francezii de la Chambery, un rezultat bun pentru vicecampioana României.

Dușul rece din Spania, 22-28 cu Helvetia Anaitasuna, în prima etapă a Cupei EHF, i-a trezit pe bucureșteni. Atitudine total schimbată pentru "tigri" în fața francezilor de la Chambery, o echipă angrenată an de an în cupele europene, cu 8 participări în Liga Campionilor.

Oaspeții au condus în cea mai mare parte a primei reprize, cu unul și două goluri diferență, dar pe finalul primei părți Stamate și Constantinescu au adus egalitatea.

În partea a doua CSM a trecut la conducere, spaniolul Humet și sârbul Marjanac fiind gurile de tun ale gazdelor. De partea cealaltă, croatul Bicanici și francezul cu nume de rezonanță, Richardson, i-au ținut aproape pe cei de la Chambery.

Finalul a fost extrem de palpitant. CSM a condus până în minutul 58, dar același Bicanici a egalat. Bucureștenii au ratat atacul, francezii au avut mingea când mai erau 33 de secunde, dar Panici s-a grăbit și a aruncat peste.

Au mai fost 16 secunde de speranță la o victorie, Zvonko Sundovski a cerut time-out, l-a trimis pe Krsto Milosevici să dea lovitura decizivă "cocoșilor", dar acesta nu a prins poarta și s-a terminat egal.

"Un punct câștigat, e un rezultat mare. Puteam să câștigăm, dar la fel de bine puteam și pierde. Până la urmă, cred că în privința calificării e bine", a declarat extrema Tibi Constantinescu.

"Ne-am grăbit pe final, am făcut câteva greșeli, și am ratat ocazia de a învinge o echipă extrem de valoroasă. Trebuie să rămânem concentrați ca să cîștigăm următoarele partide, cu Ystads și Anaitasuna"
Iulian Stamate, pivot CSM

CLASAMENT GRUPA D

1. Chambery Savoie 2 1 1 0 57-47 3
2. Helvetia Anaitasuna 2 1 0 1 59-54 2
3. Ystads IF 2 1 0 1 54-63 2
4. CSM București 2 0 1 1 47-53 1

Ieri: Ystads-Anaitasuna 32-31.

Dinamo l-a pierdut pe Mousawi

Dinamo București va juca azi împotriva nemților de la SC Magdeburg, al doilea meci în grupa A a Cupei EHF. Ambele echipe au câștigat primele partide, bucureștenii 29-28 la Granollers, Magdeburg 25-19 cu Aalborg, acasă. Echipa lui Eliodor Voica l-a pierdut la antrenamentul de ieri pe iranianul Alireza Mousavi.

Acesta s-a lovit dur la ultimul antrenament și a suferit o fractură de piramidă nazală, urmând ca azi să fie operat. Mousavi era unul din oamenii de bază în apărare, urmând să lipsească aproximativ o lună. În celălalt meci al etapei a doua, ieri Granollers a cîștigat în fața celor de la Aalborg, în Danemarca, 31-25.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.