Handbal

Minaur și fără antrenor » Petru Pop nu a mai rezistat: ”Handbalul se practică în picioare, nu în genunchi”

Jucătorii de la Minaur, câți au mai rămas, salută publicul // Foto: HCM Minaur Baia Mare

Articol de Marian Ursescu  —  Thursday 25th of February 2016 12:00

Minaur moare câte puțin în fiecare zi. Echipa care câștiga în vară campionatul, după o pauză de 16 ani, e în moarte clinică de câteva luni.

Antrenorul danez Lars Walther a fost primul care a plecat, sătul de promisiunile conducătorilor maramureșeni. Echipa era angrenată în Liga Campionilor, dar șansele de calificare în "optimi" s-au evaporat după ce tot mai mulți handbaliști au ales să plece. Tot motivele financiare erau cauza.

Antrenorul Petru Pop, fostul secund al lui Walther, a încercat să gestioneze situația, și chiar a reușit. A ajuns însă în situația penibilă de a face deplasările, la meciuri, cu mașinile personale sau să aibă la meciuri o singură rezervă pe banca tehnică!

Ce a rămas din fosta campioană a fost preluat de CS Minaur, clubul de drept public finanțat de municipalitatea din Baia Mare. Foarte târziu însă.

La începutul acestei săptămâni, Petru Pop a anunțat și el că nu mai poate. "De când a plecat Lars Walther, am absorbit foarte multe nemulţumiri ale echipei, iar cu timpul s-au adunat. Acum echipa este cu salariile la zi, dar eu am ajuns la o limită. Handbalul se practică în picioare, nu în genunchi", a spus tehnicianul.

Minaur e pe locul 8 cu 5 etape înainte de terminarea sezonului regulat. Mai are șanse de a prinde play-off-ul, dar e foarte greu în condițiile în care echipa nu mai are antrenor și doar 8 jucători la dispoziție.

Ultimul plecat, ucraineanul Uros Vilovski. În plus, internaționalul Marius Sadoveac s-a accidentat și nu se mai poate conta pe el.  

Suporterii speră însă că, în ceasul al 12-lea, legenda Minaur să meagă mai departe!

"Îmi doresc ca echipa să se salveze de la retrogradare. Toată lumea și-a pierdut credibilitatea, dar băieții trebuie să lupte. Minaur se poate salva"
Petru Pop, fost antrenor Minaur

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.