Liga 1

EXCLUSIV Primul interviu al lui MM Stoica: "Slavă Domnului că nu am văzut returul cu Ludogoreț!" + prima dezvăluire importantă: ce i-a promis Gigi Becali când a ieșit din închisoare (Partea I)

Articol de Cătălin Popescu  —  joi, 25 februarie 2016

Gazeta Sporturilor publică astăzi, în exclusivitate, primul interviu al fostului manager al Stelei! Iată prima parte din acest interviu.

Mihai Stoica a acceptat să discute, în premieră de când a ieșit din închisoare, despre fotbal și despre cei doi ani petrecuți după gratii

- După acești aproape doi ani, considerați că libertatea este cel mai de preț lucru pe care un om îl poate pierde?
- Nu. Poți pierde o ființă dragă și este mult mai dureros.

- Ați fost optimist până la finalul procesului. Când ați realizat că situația este de fapt mult mai dificilă decât credeati?
- N-am fost optimist deloc. Am fost condamnat deși presupusele fapte erau prescrise, era firesc să mă folosesc de căile de atac extraordinare. Am realizat rapid ponderea cuvântului "extraordinare" în sintagma respectivă.

- Înainte de această perioadă, erați perceput ca un om cu o bună cultură fotbalistică, ați putut ține pasul cu noutățile cât timp ați fost după gratii?
- Înainte, eu căutam informații câteva ore zilnic pe internet. Acolo, am stat doi ani fără acces la net, a trebuit să mă mulțumesc cu ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și, în al doilea an, cu programele DigiSport, atunci când exista semnal TV.

- Câte meciuri puteați urmări într-o săptămână?
- În primul an, mai nimic, în al doilea an am văzut aproape tot.

"Mă bucur că n-am fost liber ca să asist la meciul cu Ludogoreț"

- Procentual, cam câte partide din Liga 1 ați urmărit?
- Din ediția 2015-2016, am ratat doar reprizele care se transmiteau între orele 19:00 și 20:00.

- Care e meciul din această perioadă la care regretați că n-ați putut asista pe viu?
- N-am astfel de regrete. Dimpotrivă, mă bucur că n-am văzut meciul retur cu Ludogoreț.

- Ați avut probleme în închisoare cu suporteri ai echipelor rivale?
- Nu! Cu felul meu de-a fi n-aveam probleme nici la Guantanamo Bay.

 - Ați fost coleg cu George Copos, cum v-ați înțeles, având în vedere rivalitatea dintre Steaua și Rapid?
- Acolo nu se ține cont de antipatiile de afară. Oricum, aveam o relație OK cu George Copos înainte de condamnare. În cele 9 luni în care am stat împreună n-am purtat prea multe discuții pe teme fotbalistice, aveam alte subiecte.

- Cu Gică Popescu ați fost coleg în echipa penitenciarului.
- Cu el nu m-am înțeles bine doar pe teren, ne-am înțeles extraordinar 20 de luni, timp în care am împărțit aceeași cameră și ne-am desfășurat activitatea în aceleași puncte de lucru.

- V-a schimbat perioada petrecută acolo?
 - Sunt un om mult mai calm și mai echilibrat. Mi-a lipsit enorm familia.

- Când ați fost eliberat, ați declarat: "Vreau să-i mulțumesc lui Gigi Becali pentru că a pus mai presus de toate prietenia și cuvântul dat. Voi fi mereu cu el!". V-ați referit la faptul că nu v-a înlocuit la Steaua?
- Bineînțeles! Gigi Becali mi-a promis pe 4 martie 2014 că, indiferent când voi ieși, nimeni nu-mi va lua locul. Unii s-au autopropus, alții au fost propuși de oameni apropiați lui Gigi care au ignorat situația mea, dar el și-a respectat cuvântul.

- Cu dumneavoastră în libertate, credeți că ar fi fost diferită situația Stelei în acești doi ani în care ați lipsit?
- Mi-ar fi ușor să spun că făceam performanțe ca în anii precedenți, dar n-o spun. Zic doar că era posibil, așa cum era  posibil să nu se facă nici măcar ceea ce s-a realizat în absența mea.

Află din partea a II-a a interviului exclusiv ce părere are MM despre situația actuală a Stelei, cum vede perioada Gâlcă și de ce crede că Rădoi a eșuat pe banca roș-albaștrilor!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.