Liga 1

Consiliere pentru Ivan » Atacantul de 19 ani va merge la un program de dezvoltare umană

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 29th of February 2016 12:00

Ratarea unui transfer la Steaua, Espanyol sau Barcelona 2 nu i-a picat deloc bine lui Andrei Ivan, chiar dacă jucătorul Universității își dorea să rămână cel puțin până la vară la Craiova.

Surse din cadrul echipei au dezvăluit că oficialii Științei au decis ca Ivan să intre într-un program special care să-l ajute să treacă peste perioada proastă din această iarnă.

"Clubul l-a băgat pe Ivan într-un program de dezvoltare umană. I-a fost angajat un psiholog care să-l ajute să treacă peste ultima perioadă. Mai mult, Andrei beneficiază și de un profesor de limba engleză, dar și de cineva care se ocupă de imaginea lui, atunci când vine vorba de postări pe rețelele de socializare. În plus, este învățat prin participarea la acest program și cum trebuie să vorbească atunci când acordă un interviu", spun cei din club.

Exemplu din afară

Modelul urmat de cei de la Universitatea este o noutate pentru un club de fotbal din România. Chiar dacă jucătorii mai participau la ședințe de psihologie, Craiova este prima formația din L1 care-și înscrie un jucător într-un astfel de program de dezvoltare umană.

"Este un program prin care o să rulăm pe viitor toți jucătorii tineri ai echipei. Vrem să-i ajutăm, să învețe cât mai multe lucruri care să le folosească pe viitor. Așa trebuie făcut cu fotbaliștii tineri, care pleacă la drum într-o lume la care ei poate nu se așteaptă. Cluburile mari de afară au angajați psihologi în echipă care stau de vorbă cu jucătorii din lot atunci când aceștia au avut probleme. Noi încercăm să rezolvăm problemele prin acest program", au dezvăluit pentru Gazetă oficialii din Bănie.

"Trecem printr-un moment greu, dar nu avem ce face! Nu ne gândim la retrogradare, dar locul nostru nu este aici! E păcat că am ajuns într-o asemenea situație"
Alexandru Băluță, mijlocaș CSU Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.