Liga 1

Monopolul străinilor » Dinamo a bifat sezonul cu cei mai mulți jucători din afara țării din istorie

Mevlja e unul din cei 16 stranieri folosiți în acest sezon de Dinamo

Articol de Liviu Manolache  —  Wednesday 2nd of March 2016 12:00

"Câinii" au încheiat sezonul regular și au marcat ediția cu cei mai mulți străini din istoria clubului.

Prin apariția a doi debutanți, în startul primăverii, feroezul Bartalsstovu și olandezul Kortzorg, Dinamo a atins cota de 16 fotbaliști de "afară" folosiți în acest campionat.

Și-a depășit, astfel, recordul ce data din ediția 2008/2009, când au fost utilizați 14 jucători din afara granițelor României. Rednic deținea și vechiul record, "Puriul" fiind recunoscut ca un antrenor care se bazează mult pe străini. Și în primul său mandat, 2006/2007, a folosit 11, a treia cea mai mare rată din istorie.

Și-n Derby de România, mâine, majoritari vor fi străinii în formula de start. Șase jucători din afara României sunt favoriți să se dueleze cu Steaua din primul moment: lituanianul Cerniauskas, slovenul Mevlja, croații Puljici și Palici, camerunezul Ekeng și francezul Gnohere.

10străini a folosit Dinamo, cel mai mult, într-o partidă, în etapa a 14-a, la 2-1 cu ASA

16străini a folosit Dinamo în acest sezon: Cerniauskas, Feussi, Fai, Mevlja, Puljici, Ghomsi, Vojnovici, Starokin, Van Haaren, Ekeng, Palici, Shalaj, Gnohere, Essombe, Kortzorg și Bartalsstovu

3străini au avut "câinii" în ediția 1991/1992, prima dată în istoria grupării: albanezii Demollari și Musta, plus ghanezul Mensah

Cine a folosit cei mai mulți străini în Liga 1

  Club Străini
1. Petrolul 21
2. Dinamo 16
3. CFR Cluj 15
4. ASA 15
5. Steaua 13
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.