Cupa Romaniei

Danciu-gol crede că Radu Petrescu nu trebuia delegat la Derby de România: ”Putea fi evitat”

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday 3rd of March 2016 12:00

Ionel Dănciulescu, 39 de ani, are două decenii de Derby-uri de România.

Diseară, va sta pe bancă din poziția de director sportiv, iar oficialul a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce sentimente mai are la o astfel de confruntare: "Am mari emoții. Chiar vorbeam cu soția, cu Miki, zilele trecute, și-mi spunea că iar sunt agitat. N-am somn noaptea, simt altfel adrenalina decât la oricare alt meci important. E mai mare consumul față de perioada când eram fotbalist, atunci te duceai pe teren și erai concentrat la fotbal. Pe bancă, e alt consum, te gândești, aștepți golul".

Două meciuri

Delegarea arbitrului Radu Petrescu îl intrigă: "Nu-mi place să vorbesc de arbitraje și nici nu aș fi avut vreun comentariu, însă mi se pare ciudat să-l pui pe acest "central" la Derby. N-am nimic cu el, dar trebuia să se evite delegarea lui Radu Petrescu. Dinamo a avut probleme mari din cauza lui. De ce se lasă loc de interpretări?! Suspiciunile trebuiau evitate. Așa cum n-au fost delegați niște arbitri pentru că au avut un istoric potrivnic cu Steaua. Noi n-am acuzat eliminarea lui Steliano Filip la Giurgiu, n-am făcut scandal, însă oamenii care fac delegările la CCA ar trebui să ia în considerare și poziția noastră".

Dinamoviștii i-au reproșat lui Petrescu arbitrajele din meciurile cu Petrolul (2-2), din sezonul trecut, și cu CFR Cluj (0-2), din toamnă. La primul, antrenorul de atunci, Flavius Stoican, a fost eliminat, iar "câinilor" li s-au refuzat două penalty-uri. Cu ardelenii, Dinamo a jucat în 8 oameni după eliminările lui Feussi, Filip și Matei.

36 de Derby-uriare Dănciulescu în carieră ca fotbalist, 21 pentru Dinamo, 8 pentru Steaua

13 goluria înscris în Derby-uri, cele mai multe dintre toți fotbaliștii, împărțind onoarea cu Florea Voinea

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.