Chiar dacă edilul Răzvan Sava și-ar da acordul ca Primăria București să-și asume răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naționale, stadionul de 230 de milioane de euro tot nu ar putea găzdui meciuri de fotbal.
Ordonanța Guvernului nr. 52/2015 prin care li se acordă proprietarilor de firme dreptul să funcționeze fără autorizația de securitate la incendiu până la 31 decembrie a fost adoptată de Camera Deputaților pe 19 februarie, dar nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.
Legea a fost trimisă de două săptămâni la Palatul Cotroceni, dar președintele Klaus Iohannis încă nu a promulgat-o.
Legea îi vizează pe toți proprietarii de firme care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și care riscă din acest motiv să își închidă afacerea.
Parlamentul le-a oferit o nouă șansă hotărând să îi lase să funcționeze în continuare, pe propria răspundere, în acest an, cu condiția ca până la 31 decembrie 2016 să obțină totuși autorizația.
O altă variantă de redeschidere a Arenei Naționale ar fi ca Ministerul Dezvoltării să declare pozitiv agrementul depus de Primărie referitor la expertiza tehnică a membranei ce acoperă stadionul de 55.000 de locuri.
{{text}}