Diverse

Avocatul lui Florian Walter a dezvăluit cum a fost prins omul de afaceri: "El a vrut să fie extrădat!"

Walter a fost încătușat în momentul sosirii la București // FOTO Facebook Digi24

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 7th of March 2016 12:00

Avocatul lui Florian Walter a dezvăluit că a fost dorința acestuia să se întoarcă în România, deși avea rezidență definitivă în EAU.

Sâmbătă seară omul de afaceri Florian Walter, patronul lui U Cluj, a ajuns în România din Emiratele Arabe Unite sub o escortă formată din poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Fostul acționar majoritar al Universității Cluj și al Petrolului a rămas în custodia poliției sâmbătă noapte, după o vizită la DNA, iar duminică dimineață a fost adus la Tribunalul Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare pe numele său, emis în urmă cu zece luni.

Avocata lui Walter, Lucia Mușat, a dezvăluit ieri că a fost dorința omului de afaceri de fi extrădat, deși acesta avea posibilitatea să rămână fără nici un fel de probleme la Dubai, după ce-a primit rezidență definitivă în Emirate: "Pentru a-şi formula apărări în dosarul de urmărire penală, pentru că era din ce în ce mai greu să colaborăm de la distanţă, a depus eforturi proprii pentru a se întoarce de bunăvoie şi nesilit de nimeni în ţară! A fost decizia dânsului de a fi extrădat și s-a predat autorităților de la Dubai!".

Walter e bănuit că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, dar şi utilizarea de societăţi comerciale "fantomă". Prejudiciul în acest dosar este de 20 de milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.