Cupa Ligii

VIDEO Are școală! Steaua a fost salvată cu Astra de atacantul care s-a antrenat în curtea unui liceu, nu în stagiile din Antalya

Papp versus Dandea şi două perechi de mâini în plus într-o fotografie artistică surprinsă ieri la Piteşti de fotoreporterul Alexandru Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday 10th of March 2016 12:00

Înscrie, finalmente, un atacant al Stelei: Tade, fotbalistul pe care campioana l-a antrenat toată iarna în curtea unui liceu, nu în stagiile din Antalya.

Steaua inovează cu adevărat în materie de pregătire fizică, dar nu datorită activității lui Thomas Neubert. Becali e omul experimentelor stranii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Patronul l-a ținut toată iarna pe Gregory Tade în curtea Liceului "Mircea Eliade", iar francezul devine primul vârf stelist care marchează, după opt meciuri la rând fără vreun succes al atacanților.

"Scarla" cu surprize

Terenurile pentru copii de la "Eliade" fie aduc noroc, fie antrenează mai bine decât facilitățile hi-tech utilizate de cuplul Reghecampf-Neubert în cantonamentul de lux din Turcia. Sigur, Tade nu a jucat fantastic.

Steaua a suferit în fața Astrei înainte ca francezul să marcheze pentru 1-0. Într-un meci în care și campioana, și liderul au trimis rezervele pe teren, albii i-au dominat pe roș-albaștri, deși primii au jucat teoretic în deplasare.

Oamenii lui Șumudică au dominat și au alergat mai mult. Neubert, cel mai bine plătit preparator fizic din România, a construit un lot în care titularii sunt obosiți de prea mult fotbal, iar rezervele, exagerat de odihnite.

Norocul lui Reghecampf că diferența nu a făcut-o pregătirea sau tactica, ci un moment de blackout al lui Scarlatache. "Puyol din Ștefan cel Mare", cum îl alintau, sau îl porecleau?, dinamoviștii i-a pasat inexplicabil lui Adi Popa la marginea careului Astrei. Popa a avut timp să preia și să se dezmeticească la primirea unui asemenea cadou. Extrema a trimis în bară, balonul a sărit în fața porții și Tade l-a împins în plasă.

Giumbușlucuri

Giurgiu a dominat până la golul de 1-0 și a presat chiar mai insistent după reușita lui Tade. Șumudică a riscat pe măsură, a trimis din ce în ce mai mulți jucători în atac, chiar dacă era vorba despre un duel "cu recurs", cu o manșă secundă care se va disputa la Dunăre.

Steaua a fost aproape să profite de spațiile care se dilatau în defensiva Astrei. Tade a rămas singur pe un contraatac, cu hectare înaintea lui, dar în locul unei acțiuni de atacant adevărat, Gregory a demonstrat că reușita lui a constituit un accident. Francezul a călcat pe minge și a căzut pe burtă, pe suprafața pe care ploaia și crampoanele mixaseră iarbă și pământ.

Tade s-a mutat în careul Stelei, la o fază fixă a adversarului. A "rașchetat" mingea trimisă din lovitură liberă și a trimis-o în colțul lung, un pic pe lângă poarta lui Cojocaru.

Gregory dă definiția atacantului rudimentar: capabil în egală măsură să creeze pericol la poarta adversarului ori la cea proprie! Campioana a scăpat și de semiluftul francezului și a păstrat avantajul minim până la capăt.

1-0 nu înseamnă neapărat calificare, dar e prima victorie după patru meciuri cu post. Duminică se vor întâlni aceleași tricouri și atunci va fi pentru campionat!

Vești bune pentru Marica

Președintele Valeriu Argăseală a declarat pentru Dolce Sport că Marica urmează un tratament la terapeutul Marijana Kovacevici și că va fi apt de joc într-o săptămână.

"Veștile sunt că într-un timp relativ scurt, în maximum o săptămână, e bun de joc. El trebuie să vadă zi de zi ce progrese face și va trebui evaluat din nou la sfârșitul acelui tratament și să i se spună situația. Dacă lucrurile vor evolua bine, vom afla și noi din informațiile pe care ni le va da", a spus Argăseală.

Ce a declarat Șumudică după meci:

  • "A fost un meci greu cu o echipă bună! Terenul a fost un adversat atât pentru noi, cât și pentru Steaua. Am fost superiori, dar n-am avut noroc să marcăm. N-am avut deloc noroc"
  • "Scarlatache a făcut o greșeală copilărească! Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale mele de când sunt la Astra. Dacă nu ieșea Boubacar nu pierdeam niciodată"
  • "Nu mă interesează Cupa Ligii! Le-aș da totul pentru un punct în meciul de duminică. Pe mine mă interesează doar campionatul. Meciul ăsta cu Steaua nu m-a interesat absolut deloc"

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "Este o victorie foarte importantă, am câștigat primul meci, dar cred eu că nu contează asta foarte mult. Pe noi ne interesează doar meciul de duminică, atunci când trebuie să câștigăm"
  • "Tade a jucat, a marcat și a făcut un efort incredibil. În mare, toată echipa a jucat bine, chiar dacă au fost și momente în care n-am gestionat lucrurile așa cum trebuia. Sunt dezamăgit, dar sunt și jucătorii oameni"
  • "O să aveți parte de mai multe surprize, nu trebuie să trageți concluzii pripite după doar o etapă din play-off. O să facem față și o să gestionăm toate momentele. E clar că și eu sunt supărat și nu e ușor"

"Am făcut un pas important pentru finală, dar nu e nimic decisiv. Mai avem un meci și vom vedea ce se va întâmpla. Nu mă focusez să răspund criticilor, mulți oameni pot să zică ce vor despre mine"
Gregory Tade, atacant Steaua

"Eu sunt o fire puternică! Dacă mă critică lumea, chiar nu știu ce să mai zic. Nu e nicio problemă pentru mine, o să trec și peste asta. Mă pregătesc la fiecare antrenament și n-am ce face. Avem 60 la sută șanse să ne calificăm în finală, totuși e un rezultat la limită"
Paul Papp, fundaș Steaua

"Am făcut o greșeală mare și am pierdut, din păcate, acest meci. Ne-am creat destule ocazii, dar nu ne-a ieșit. Am fost clar peste Steaua până la primirea golului"
Filipe Teixeira, mijlocaș Astra

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.