Liga 1

Steaua depinde doar de ea » Cum poate ajunge trupa lui Reghecampf campioană

Steaua a pierdut cu Astra meciul jucat la Piteşti, 0-1, în noiembrie anul trecut

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday 12th of March 2016 12:00

Chiar dacă are 6 puncte de recuperat şi două înfrângeri în meciurile directe în disputa cu Astra, trupa lui Reghe va fi campioană dacă va câştiga toate partidele până la final.

Steaua n-a mai câştigat în campionat de 4 meciuri, a căzut pe locul 4 şi are o distanţă de nu mai puţin de 6 puncte faţă de liderul Astra, cu 9 etape înainte de final. Situaţia pare aproape imposibilă, însă trupa lui Reghe depinde în continuare numai de propriile rezultate.

Dacă va câştiga toate meciurile rămase de disputat până la terminarea play-off-ului, campioana îşi va apăra trofeul. Raţionamentul e valabil chiar şi în situaţia în care Astra, cu excepţia jocurilor cu Steaua, va face şi ea punctaj maxim.

S-ar ajunge la egalitate de puncte, iar primul criteriu care va fi aplicat nu vor fi meciurile directe, unde Astra a luat o opţiune serioasă, având două victorii şi golaveraj 3-0 în sezonul regular. Se va ţine cont dacă una dintre cele două echipe a beneficiat de bonusul de 0,5 puncte la intrarea în partea a doua a campionatului.

Cum Astra a terminat cu punctaj impar, a pătruns în play-off cu bonificaţie, astfel că ar pierde, în caz de egalitate cu Steaua, titlul de campioană. De fapt, doar două dintre cele 6 echipe au acest dezavantaj: Astra şi Pandurii Tg. Jiu.

25 de aniau trecut de la ultima ediţie de Liga 1 în care primele două au terminat la egalitate de puncte, s-a întâmplat în 1990-1991, U Craiova a câştigat titlul fiindcă a avut un golaveraj mai bun decât Steaua cu 9 goluri

16 apriliee data la care se va disputa meciul Astra - Steaua din returul play-off-ului, partidă programată la Giurgiu, unde în sezonul regular roş-albaştrii au pierdut cu 2-0

1e numărul înfrângerilor pe care Astra le-a suferit în meciurile din deplasare, în Liga 1, cu Şumudică pe bancă, în rest are 12 victorii şi 4 remize

Rezultatele Stelei cu adversarele din play-off în sezonul regular

Adversară Puncte câştigate
Astra 0
Dinamo 1
ASA Tg. Mureş 2
Pandurii 4
Viitorul 6
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.