Atletism

Iolanda Balaș-Soter a fost decorată post-mortem de președintele Iohannis

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 martie 2016

Președintele Klaus Iohannis a decorat-o post-mortem pe fosta campioană olimpică la atletism, Iolanda Balaș-Soter, care a decedat vineri, la vârsta de 79 de ani.

"În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului de performanță, contribuind, pe această cale, la afirmarea pe plan internațional a școlii românești de atletism, precum și la promovarea valorilor olimpice în rândul tinerelor generații de campioni, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național «Steaua României» în grad de Mare Ofițer Iolandei Balaș-Soter, multiplă campioană olimpică", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Administrației prezidențiale.

Sportiva a fost prima campioană olimpică a României, a stabilit 14 recorduri mondiale și a reușit în carieră o serie de 105 concursuri consecutive câștigate, stabilind o performanță unică în lume. De-a lungul carierei, a mai cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene, 1958 și 1962, și una de argint, în 1954.

Între 1988 și 2005, Iolanda Balaș, a fost președinte al Federației Române de Atletism. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.