Liga 1

Adrian Mititelu, chemat la DNA din cauza transferului lui Mihai Costea » Fostul patron al Universității contraatacă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 martie 2016

Adrian Mititelu nu mai scapă de probleme după ce în urmă cu câteva zile Tribunalul București a decis că palmaresul Universității Craiova aparține lui CSU.

Fostul patron al Universității a fost citat de Direcția Națională Anticorupție, fiind suspect pentru infracțiunile de sustragere de sub sechestru și înșelăciune.

Mititelu e acuzat că ar fi păgubit ANAF prin acordul de transfer al lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la Steaua București. La infracțiunea de sustragere de sub sechestru se arată că omul de afaceri ar fi prejudiciat statul român, iar fapta de înșelăciune vizează prejudiciul pe care l-ar fi creat Stelei.

"Fac precizarea că jucătorul Costea Mihai Alexandru a fost legitimat la clubul FC Steaua în calitate de jucător liber de contract în urma deciziei de excludere dată de Comitetul Executiv al FRF în 20 iulie 2011 și nu ca urmare a acordului de transfer, mai mult, FRF/LPF/Sandu, Dragomir au fost trimiși în judecată de către DNA structura centrală inclusiv pentru fapta de sustragere de sub sechestru chiar cu privire la jucătorul Costea Mihai Alexandru.

De asemnenea, toate sumele de bani încasate de Fotbal Club Universitatea Craiova din tranzacția cu FC Steaua au fost folosite exclusiv pentru plata salariilor jucătorilor Universității Craiova!

Nu există nicio faptă penală săvârșită cu ocazia acestor tranzacții, nefiind întrunite niciunul dintre elementele cerute de lege pentru ca acestea să îndeplinească forma legală. Indiferent de obstacolele care le întalnesc în această luptă a mea împotriva acestei grupări criminale cu ramificaţii în toate domeniile importante ale Statului Român, nu voi da înapoi. Vă rog să aveţi încredere în nevinovăţia mea!", se arată într-un mesaj al lui Mititelu de pe Facebook.

Mihai Costea a ajuns la Steaua în 2011 în schimbul sumei de 1,1 milioane de euro. Vârful de 28 de ani evoluează acum în liga a doua din Emiratele Arabe Unite, la Al Ittihad Kalba.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.