Liga 1

FRF spune că se agită degeaba » Surse din cadrul Federaţiei au declarat că Dinamo are şanse infime să joace în Europa

Articol de Marius Mărgărit  —  Friday 18th of March 2016 12:00

Entuziasmul declarat de patronul Ionuţ Negoiţă, cum că Dinamo va evolua din toamnă în cupele europene, pare retezat de prevederile Manualului de Licenţiere.

Surse federale au precizat că "acolo se spune clar că dacă un club nu iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de sezonul pentru care cere licenţă, aceasta trebuie refuzată.

Prevederea este aceeaşi şi la UEFA. Ieşirea din insolvenţă ar fi trebuit să aibă loc pînă la 31 mai 2015, dar Dinamo a obţinut-o în instanţă abia în 25 septembrie 2015. Doar dacă UEFA le-ar da un document scris, atunci s-ar schimba lucrurile. Una e ce zice UEFA, alta e ce scrie UEFA. Şi e greu de crezut, şi-ar încălca propriile regulamente!".

Nici argumentul lui Negoiţă că "noi ne-am făcut plăţile cu mult înainte de termenul insolvenţei", nu poate trece peste regulamete. Aceleaşi surse precizează că "ieşirea din insolvenţă este legală de la data unei hotărâri judecătoreşti".

Anexa 7, capitolul E, punctul 4 din Manualul de Licenţíere

4. Dacă solicitantul de licenţă sau orice societate mamă a solicitantului de licenţă inclusă în perimetrul de raportare a solicitat/solicită sau a primit/primeşte protecţie faţă de creditori conform legislației aplicabile în materia insolvenței, în cele 12 luni anterioare sezonului pentru care se solicită licență, atunci licenţa pentru participarea la competițiile de club UEFA trebuie refuzată. Pentru evitarea oricăror neclarităţi, licenţa trebuie refuzată, de asemenea, chiar dacă clubul debitor în cauză nu mai primeşte protecţie faţă de creditori la momentul luării deciziei privind licenţierea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.