Liga Campionilor

Și-a pierdut Guardiola busola? » Aurelian Botezatu: "Pep, Messi joacă la Barcelona!"

foto: reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Friday, 18 March 2016

Pep Guardiola vrea Liga cu orice preţ. Ştie că va fi judecat în funcţie de acest trofeu la finalul mandatului, în vară, şi i-a subordonat totul.

Dar aşa cum a jucat Bayern miercuri seară, cu Juve, are toate şansele să sfârşească exact ca acum doi ani, când Real i-a administrat un halucinant 4-0 chiar pe Allianz Arena, în semifinale. Sau, cine ştie, poate chiar mai devreme.

Miercuri, pe Pep l-au salvat sclipirile celor din faţă: Lewandowski, Muller, Douglas Costa, Thiago, Coman. Pentru că, în faza de apărare, ca şi în acea semifinală de pomină cu Real, Bayern n-a existat. OK, primul gol a venit pe-o neînţelegere între Alaba şi Neuer. Dar al doilea a devoalat o fragilitate defensivă inexplicabilă pentru un club cu pretenţiile bavarezilor.

Crezul lui Guardiola, culmea!, un fost "închizător", este că atacul e cea mai bună apărare. Iar Barcelona, cu care a câştigat 14 trofee între 2008 şi 2012, rămâne cel mai bun exemplu. Ce-i lipseşte la Munchen pentru a triumfa şi în Ligă cu o asemenea filosofie? Fără îndoială, geniul lui Messi. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.