Tenis

"Dacă aş fi o jucătoare de tenis, m-aş pune în genunchi în fiecare seară" » Djokovici reaprinde războiul sexelor: "Trebuie să câştigăm mai mult"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 martie 2016

 Novak Djokovici a câştigat turneul de la Indian Wells după o finală cu Milos Raonic, iar imediat a avut o declaraţie care reaprinde războiul sexelor în tenisul mondial.

Timp de mulţi ani s-a dezbătut problema premiilor în tenis, iar bărbaţii au fost extrem de nemulţumiţi după ce femeile au primit aceleaşi bonusuri la turneele comune, de Mare Şlem sau Masters (n.r. Premier la competiţiile feminine).

Liderul ATP nu este de acord cu această decizie şi a explicat de ce la finalul partidei de aseară:

"Femeile au luptat pentru ceea ce meritau şi au primit, dar bărbaţii ar trebui să lupte pentru mai mult. Statisticile arată că noi avem mult mai mulţi spectatori la meciuri. Cred că acesta este unul dintre motive pentru care ar trebui să fim recompensaţi mai bine.

Atât timp cât se întâmplă asta şi sunt atâtea statistici şi informaţii...cine atrage mai mult, unde se vând mai multe bilete, pentru aceste lucruri ar trebui să fie o distribuţie diferită a banilor", a explicat Djokovici.

Raymond Moore, CEO la Indian Wells, a avut şi el o declaraţie care a născut multe controverse: "Dacă aş fi o jucătoare de tenis, m-aş pune în genunchi în fiecare seară şi i-aş mulţumi lui Dumnezeu că Roger Federer şi Rafa Nadal s-au născut pentru că ei au ţinut în spate acest sport. Chiar au făcut-o". Mai târziu şi-a cerut scuze.

Acest comentariu a ajuns şi la urechile Serenei Williams care consideră că "greşeşte şi este foarte, foarte inexact". Şi Billie Jean King a reacţionat pe twitter: "Dezamăgită de comentariile lui Raymond Moore. Greşeşte din foarte multe puncte de vedere. Fiecare jucător, în special jucătorii de top, contribune la succesul nostru".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.