Hochei

VIDEO + FOTO Atenție, cade patinoarul! Azi a început demolarea la "Mihai Flamaropol"

+21 Foto
FOTO: Alex Nicodim

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 24 martie 2016

Patinoarul "Mihai Flamaropol" va fi reconstruit şi modernizat, urmând apoi să devină unul dintre cele mai moderne patinoare înscrise în circuitele sportive din Uniunea Europeană.

Azi, la ora 11:35, a început demolarea istoricului patinoar de pe Bulevardul Basarabia. Operațiunea va dura 70 de zile.

A început demolarea patinoarului Mihai Flamaropol! Cât va costa noua construcție și în cât timp va fi finalizată: http://bit.ly/1VIeCRX

Posted by Gazeta Sporturilor on 24 Martie 2016


La demolare a asistat azi și fostul mare hocheist Alexandru Hălăucă (58 de ani), care și-a amintit că a jucat prima dată pe  "Mihai Flamaropol" la 11 ani, când patinoarul nici nu era acoperit! "Am o strângere de inimă când văd că se dărâmă locul unde mi-am petrecut o viață, dar și o bucurie la gândul că vom avea în sfârșit un complex modern, unde poate vom putea vedea din nou adevăratele derby-uri ale României la hochei", a spus acesta. 

1952
este anul în care a fost inaugurat patinoarul

Contractul a fost atribuit firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup prin licitaţie publică organizată de Primăria Municipiului Bucureşti la începutul lunii septembrie 2014. 

8000
de locuri avea patinoarul "Mihai Flamaropol" atunci când a fost inaugurat

Proiectul construcției noului patinoar, a cărui valoare estimată este de aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane EURO), va fi realizat în 36 luni (24 luni pentru lucrările de proiectare şi execuţie şi 12 luni pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare), şi presupune dotarea şi echiparea la cele mai înalte standarde de calitate.

Contractul presupune demolarea construcţiilor existente, proiectarea şi execuţia unui nou complex multifuncţional destinat competiţiilor sportive pe gheaţă şi a altor activităţi culturale şi de agrement.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.