Tragedie

Fratele unui kamikaze din atentatele de la Bruxelles e campion belgian de arte marțiale!

Mourad Laachraoui (dreapta) visează să câștige în vară o medalie la Olimpiada de la Rio. Fratele Najim a făcut 14 victime pe aeroportul Zaventem

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday 26th of March 2016 12:00

Mourad Laachraoui, vicecampion mondial universitar de taekwondo, l-a condamnat pe Najim, care s-a aruncat în aer pe aeroport.

Doi luptători cu idealuri complet diferite și cu drumuri în viață care s-au separat dramatic în 2013. Practicanți musulmani. Unul aplecat către sport, altul rupt de familie și acaparat de militanții ISIS. E povestea fraților Laachraoui.

Mourad se simte speriat, rușinat și trist pentru actele de terorism comise de mezinul Najim, unul dintre cei doi kamikaze care s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, marți dimineață, și care a mai fost implicat în atacurile din Paris pe 13 noiembrie 2015.

A renunțat la fotbal

Mourad, 20 de ani, a cochetat cu fotbalul de mic copil, dar a renunțat pentru artele marțiale. Cel mai tare l-a atras taekwondo.

A ajuns campion național al Belgiei, participînd la multe concursuri: "Nu încerc să înțeleg ce-a făcut Najim. Vreau să uit, să întorc pagina. Era un băiat deștept și este incredibil unde-a ajuns. De 3 ani, de când a dispărut în Siria, nu mai știu nimic despre el. Voi trăi toată viața cu eticheta familiei de teroriști, dar am luptat, lupt și voi continua să fac taekwondo".

Frații lucrau în aeroport!

Ibrahim și Khalid el-Bakraoui cunoșteau foarte bine locația unde au detonat valizele cu explozibil. Unchiul lor a dezvăluit poliției belgiene că frații kamikaze ar fi fost angajați pe Zaventem, unde făceau curățenie: "Nu au terminat școala și lucrau la restaurant și pe aeroport în lunile de vară".

"Najim a fost un student foarte bun. Niciodată n-a lipsit de la ore. N-am mai auzit însă nimic de el după ce a absolvit, în 2009"
Veronica Pellegrini, director Institut de la Sainte Famille d'Helmet

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.