Nationala

Paradoxul de la națională! Singurul jucător din play-out a evoluat cu Lituania și Spania, dar cei doi fotbaliști ai liderului n-au prins niciun minut

Articol de Alin Grigore  —  luni, 28 martie 2016

Naționala României a avut săptămâna trecută o dublă amicală împotriva Lituaniei și a Spaniei. Pe primii i-am învins cu 1-0 prin golul lui Stanciu, iar cu ibericii am terminat la egalitate, 0-0.

Liderul Ligii 1, Astra, a dat doi jucători la lot - Silviu Lung jr. și Valerică Găman, însă niciunul dintre cei doi n-a prins vreun minut. Paradoxul este că singurul reprezentant al unei echipe din play-out, Andrei Ivan, a jucat în ambele partide.

De altfel, înaintea turneului amical al naționalei din Turcia, de la începutul acestui an, Marius Șumudică, tehnicianul giurgiuvenilor, declara că pentru națională e în stare să-și ducă jucătorii la aeroport. Atunci avea 4 fotbaliști sub conducerea lui Anghel Iordănescu: Silviu Lung jr., Găman, Enache și Alibec. Inițial, a fost selecționat și Budescu, dar acesta nu s-a mai prezentat, fiind transferat în China.

2 jucători
n-au evoluat niciun minut în dubla cu Lituania și Spania. Lung jr. și Găman sunt singurii fotbaliști din tot lotul care n-au jucat deloc în ultimele două amicale ale naționalei

Totuși, Șumudică s-a arătat total dezamăgit când a văzut jucătorii selecționați de Iordănescu pentru dubla cu Lituania și Spania. Tehnicianul giurgiuvenilor l-a certat pe selecționer pentru că nu l-a convovocat pe Alibec.

”În iarnă când era nevoie de jucători pentru echipa națională, noi nu i-am avut la pregătiri, ci în Turcia la națională. Asta e, unii la muncă, alții la caimac” Marius Șumudică la 18 martie

Bomboana de pe tort a fost convocarea lui Ropotan, de altfel, selecționarea acestuia a fost îndelung contestată în ultima vreme. Adrian Ropotan a bifat un nou meci pentru tricolori după fix 5 ani, ultima prezenţă fiind pe 29.03.2011, România-Luxemburg 3-1.

Contactat de GSP.ro, Marius Șumudică n-a vrut să comenteze faptul că singurii jucători din lot care n-au jucat au fost ai Astrei, dorind să nu intre în polemică cu staff-ul naționalei.

0 jucători steliști
au fost pe teren in amicalul Italia-Romania 2-2, ultimul din 2015, iar aseara s-au aflat 3 in primul 11

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.