Box

Intervenția care a salvat, probabil, viața unui pugilist: "Nu-l mai lovi la cap, du-te și lovește-l la corp!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 martie 2016

Meciul de box dintre Chris Eubank (26 de ani) și Nick Blackwell (25 de ani) a fost la un pas să se încheie cu o tragedie. 

Fanii boxului îl laudă pe antrenorul lui Eubank, Chris Eubank senior, care e și tatăl pugilistului, pentru intervenția sa din timpul luptei, în runda a 8-a, când i-a spus fiului său să nu-l mai lovească la cap pe adversar.

Mai mult, antrenorul a lovit în repetate rânduri podeaua ringului în încercarea de a-l convinge pe arbitrul Victor Loughlin să oprească meciul.

După 10 runde, la sfatul medicului, arbitrul a oprit lupta, pentru că Blackwell nu mai vedea cu ochiul stâng, iar Eubank jr a fost declarat câștigător, devenind noul campion al Marii Britanii la categoria mijlocie.

La scurt timp după ce meciul a fost încheiat, Blackwell s-a prăbușit în ring și a fost scos pe targă și dus la spital.  Pugilistul se află în prezent în comă indusă, starea sa fiind stabilă.

Eubank senior e de părere că meciul ar fi trebuit să fie oprit cu mult înainte, pentru că Blackwell avea ochiul stâng foarte afectat, lucru care a dus la o sângerare la creier.

Camerele de filmat au surprins sfaturile seniorului: "Dacă arbitrul nu oprește lupta, nu știu ce să-ți mai spun. Nu înțeleg de ce nu oprește meciul.

Dacă îl lovești în continuare așa, Nick o să aibă mult de suferit... Oricum, nu trebuie să lași totul la decizia arbitrului. Nu-l mai lovi la cap, du-te și lovește-l la corp".

Juniorul și-a ascultat părintele, iar loviturile lui au devenit mai puțin intense în următoarele două runde.

"I-am dat niște lovituri puternice, poate că arbitrul trebuia să oprească meciul cu mult înainte de runda a 10-a. Respect pe oricine a pășit vreodată în ring și regret că Nick a fost scos pe targă" Chris Eubank jr.

Medicul lui Blackwell a declarat că pugilistul va rămâne o perioadă în spital. Întrebat dacă arbitrul trebuia să oprească lupta, doctorul a spus: "Totul e pus la punct, facem tot ce putem ca totul să fie OK pentru sportivi, dar nu vom putea garanta niciodată sută la sută siguranță"

DEJA-VU PENTRU EUBANK SENIOR

Eubank senior a trecut printr-o experiență asemănătoare în urmă cu 25 de ani, când adversarul său, Michael Watson, a stat 40 de zile în comă după un meci. A supraviețuit, dar a rămas cu serioase dizabilități. Watson a suferit 6 intervenții chirurgicale pentru a-i fi eliminat un cheag de sânge la creier.

"Mi-am amintit tot ce mi s-a întâmplat în urmă cu mulți ani. A fost ciudat să-l văd pe Chris în colțul fiului său. Am văzut majoritatea meciurilor lui Chris Jr.

Chris și Nick au luptat foarte dur și e trist că Nick a fost rănit atât de grav. Mi-a părut rău pentru ce i s-a întâmplat. A fost o senzație intensă de deja-vu. Sper ca Nick să fie bine, mă voi ruga pentru el, le transmit lui și familiei sale multă dragoste", a declarat Watson, conform dailymail.co.uk.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.