Volei

Seară magică » CSM București, pas mare spre trofeul Challenge Cup: 3-1 în turul cu Trabzon

Jasna Majstorovici a reușit ieri 11 puncte // FOTO Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu  —  Thursday 31st of March 2016 12:00

Fetele de la CSM Bucureşti au făcut un pas imens pentru obţinerea trofeului. Au câştigat cu 3-1 partida cu Trabzon şi au nevoie de două seturi în Turcia.

Prima finală de cupă europeană pentru o echipă feminină din România s-a încheiat excelent. Aseară, în Sala Elite & Performance din cadrul Complexului Sun Plaza, CSM Bucureşti a câştigat prima manşă contra turcoaicelor de la Trabzon, 3-1.

Nume mari, echipă mică

Turcoaicele, care ocupă abia locul 10, fiind la retrogradare, în campionatul Turciei, cea mai puternică întrecere internă din Europa, au început foarte bine.

Au revenit în primul set de la 6-9, 11-14 şi au câştigat destul de clar setul, 25-20. Sanja Malagurski, sârboaica trecută şi prin România, ea jucând acum ceva ani la Metal Galaţi, a fost principalul "tun" al turcoaicelor, iar blocajul oaspetelor a făcut diferenţa. Trabzon e o echipă formată din vedete, dar se vede cu ochiul liber că nu are un joc de echipă. CSM-ul profită din plin.

Bucureştencele şi-au revenit însă la timp. Roxana Bacşiş şi-a reglat tirul, bulgăroaica Maria Karakaşeva a fost jolly-jokerul din teren, iar liberoul Ruzzini a zburat după fiecare minge. CSM a pus pe tabelă şase puncte avantaj, 16-10, iar diferenţa a crescut apoi, până la 25-16.

Serviciu impecabil

Italianul Francois Salvagni se agită între seturi, le face semn fetelor că totul e OK, iar CSM e în avantaj şi în setul 3. Totul se rupe pe final, de la 16-14, CSM-ul reuşind şase puncte consecutive.

Georgiana Faleş serveşte excelent, serviciul mergând ieri la cote foarte înalte, iar bucureştencele îşi trec repede în cont şi setul 3, cu acelaşi scor: 25-16. Trabzon nu a pierdut niciun meci în actuala campanie a Challenge Cup, legând 10 victorii, italianul Salvagni ştie asta şi le cere fetelor concentrare.

Bacşiş îngroapă mingea în terenul advers, iar emoţiile dispar la 18-8. Ultimele puncte vin parcă mai greu, mâinile parcă nu le mai ascultă pe gazde, dar nu se mai poate întâmpla nimic. CSM se impune cu 25-15.

Returul e duminică

Partida decisivă a finalei Challenge Cup va avea loc la Trabzon, duminică, de la ora 15:00. CSM are nevoie de minimum două seturi pentru a cuceri trofeul. "Mergem în Turcia să câştigăm. Nu ne gândim să luăm două seturi. Sigur că dacă vor fi doar două, nu ne vom supăra", spune Georgiana Faleş. Bucureştencele vor pleca de vineri spre Turcia şi speră să se întoarcă luni dimineaţa cu trofeul, la Bucureşti.

"Am jucat foarte bine. Important e să rămânem concentraţi şi să facem faţă presiunii pe care turcii o vor pune la meciul retur"
Francois Salvagni, antrenor CSM

"Am jucat pentru cei care au încredere în noi. Am dat maximum, e doar finală de cupă europeană. Cred că suntem favorite, dar doar 51 la sută"
Maria Karakaşeva, CSM Bucureşti

8 punctea reuşit aseară direct din serviciu CSM şi 14 cu blocajul, în apărare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.