Campioana Rusiei, Rostov Don, a pierdut primul meci la Bucureşti, după 8 luni, 25-26, dar are prima şansă la calificarea în Final Four.
Rostov Don a venit la Bucureşti încrezătoare după cele 11 victorii obţinute în acest sezon în Liga Campionilor. Nicio echipă nu a reuşit să le învingă pe rusoaice, care au înregistrat un singur rezultat de egalitate, la Budapesta, cu Ferencvaros.
Campioana României a jucat însă cu multă determinare şi cu dorinţă, Final Four-ul de la Budapesta, din 7-8 mai, fiind un motiv îndeajuns de a da totul. Cele două echipe au fost ca doi jucători de şah în prima repriză, balanţa oscilând înspre ambele. Niciuna nu s-a desprins la mai mult de două goluri.
Jorgensen a intrat cu mare poftă de joc după cele trei luni de stat pe tuşă, dar şi dorinţa prea mare strică câteodată. Au fost trei goluri pentru daneză, dar şi alte şase aruncări aiurea.
Carmen Martin a fost, în schimb, senzaţională, iberica ridiculizând-o pe campioana olimpică Katrine Lunde de pe extrema dreapta. Cu fenomenala Ilina în centru, Rostov a intrat în avantaj la cabine, 12-11. Mai era însă încă o repriză de joc.
Schimbări inspirate
Kim Rasmussen a mutat inspirat la pauză. A trimis-o pe interul stânga pe Linnea Torstensson, în poartă pe Mayssa Pessoa, iar cele două au fost scânteia care a aprins echipa. 3.500 de spectatori şi-au ajutat şi ei echipa să se desprindă la 22-18 în minutul 45. Au urmat însă 9 minute de secetă, 9 minute de chinuială, iar Rostov a marcat de 6 ori consecutiv.
Jocul în salturi a continuat, finalul a fost unul în care tensiunea a atins maximul. CSM a egalat la 24, apoi la 25, pentru ca în ultimul minut să treacă în avantaj, 26-25. Şi când rusoaicele au năvălit în atac să egaleze, un contraatac tăios a adus-o pe Manea singură faţă în faţă cu Sedoikina, dar goalkeeperul s-a opus. Un gol diferenţă pentru CSM, iar returul de la Rostov se dispută cu apa la gât pentru ambele combatante. Cine se îneacă?
Arbitraj discutabil
Antrenorul Kim Rasmussen a sărit ca ars de pe banca tehnică, protestând deseori la deciziile celor doi muntenegreni: Pavicevici-Raznatovici. Aceştia s-au contrazis de multe ori în decizii, unul dând mingea oaspetelor, celălalt gazdelor. Per ansamblu, arbitrajul a acordat acel 5% oaspetelor, şi nu gazdelor.
Cea mai controversată fază a fost în ultimele secunde, când Sen a forţat în atac, unul dintre arbitri a dictat corect, dar celălalt a arătat linia de la 7 metri. Grubisici a ratat însă aruncarea Ekaterinei Ilina şi CSM a păstrat diferenţa de un gol pe tabelă.
9 apriliee data de disputare a returului dintre Rostov şi CSM. Învingătoarea din dubla manşă va fi debutantă în Final Fourul de la Budapesta, 7-8 mai
CSM Bucureşti 26
C. Martin 5, Torstensson 5, Gullden 3, Jorgensen 3, Rodrigues 3, Brădeanu 2, Curea 2, Fisker 1, Manea 1, Vărzaru 1. Antrenor: Kim Rasmussen
Rostov Don 25
Ilina 9, Sen 5, Boşenko 3, Managarova 3, Petrova 2, Bobrovnikova 1, Şimkute 1, Slivinskaia 1. Antrenor: Jan Leslie
Programul celorlalte partide din sferturi
2 aprilie
HCM Baia Mare-Buducnost Podgorica
FTC Budapesta-Gyor
Vardar Skopje-Larvik
{{text}}